«Κόλαση» στη Δυτική Αφρική: Οποιος γλιτώνει από Εμπολα, κινδυνεύει από την πείνα!

«Κόλαση» στη Δυτική Αφρική: Οποιος γλιτώνει από Εμπολα, κινδυνεύει από την πείνα!

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι, το κλείσιμο των συνόρων και των αγορών καθώς επίσης η καραντίνα και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του φονικού ιού, έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων

«Κόλαση» στη Δυτική Αφρική: Οποιος γλιτώνει από Εμπολα, κινδυνεύει από την πείνα!
Οι επιδημικές διαστάσεις του ιού Εμπολα, ο οποίος έχει σκοτώσει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περίπου 3.400 ανθρώπους στη Δυτική Αφρική, έχει δημιουργήσει επισιτιστική κρίση στα δυτικά της μαύρης ηπείρου καθώς έχει πλήξει κυρίως αγροτικές περιοχές.

Παράλληλα,οι μεταφορές καθίστανται αδύνατες λόγω της καραντίνας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρότατες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.«Η πείνα θα μας σκοτώσει εκεί όπου απέτυχε ο ιός Εμπολα», δηλώνει ο 61χρονος αγρότης Πα Σόρια από τη Σιέρα Λεόνε.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι, το κλείσιμο των συνόρων και των αγορών καθώς επίσης η καραντίνα και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του φονικού ιού, έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων, πανικό στις αγορές, ενώ έχουν ήδη εκτοξεύσει τις τιμές πολλών προϊόντων στα ύψη, κυρίως στη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία. «Η χώρα θα λιμοκτονήσει», προειδοποίησε ο Μάχρι Χάβα Τζον Σάο, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αγροτών της Σιέρα Λεόνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Σιέρα Λεόνε των έξι εκατομμυρίων, το 65% του πληθυσμού εξαρτάται από τη γεωργία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της εθνικής οικονομίας.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και η Λιβερία,και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ,το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,1% ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να κτυπήσει το 13%. Σε παρόμοια κατάσταση είναι και η Λιβερία που σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 2,1% ενώ ο πληθωρισμός αναμένεται να χτυπήσει το 13%.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης