Εμανουέλ Μακρόν: «H Γαλλία ασθενεί... Δεν είναι καλά...»

Εμανουέλ Μακρόν: «H Γαλλία ασθενεί... Δεν είναι καλά...»

«Η Γαλλία είναι ασθενής, δεν είναι καλά, πρέπει να περιγράψουμε την κατάστασή της. Υπάρχει ένας πυρετός στη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια, που ονομάζεται μαζική ανεργία... δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε για να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία», είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας

Εμανουέλ Μακρόν: «H Γαλλία ασθενεί... Δεν είναι καλά...»
Η Γαλλία είναι "ασθενής", όπως δείχνει η μαζική ανεργία από την οποία η χώρα υποφέρει εδώ και πολλά χρόνια και δεν έχει άλλη επιλογή από τη μεταρρύθμισή της», δήλωσε σήμερα  ο υπουργός Οικονομικών, Εμανουέλ Μακρόν, ένα 24ωρο αφότου η κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με μικρή όμως πλειοψηφία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε χθες την εμπιστοσύνη των βουλευτών έπειτα από τον πρόσφατο ανασχηματισμό με στροφή προς τα... δεξιά, που έκανε τον περασμένο Αύγουστο ο Γάλλος πρόεδρος για να επιβιώσει πολιτικά, συγκεντρώνοντας 269 ψήφους (έναντι 244 κατά και 53 αποχών), αποτέλεσμα που βρίσκεται αρκετά κάτω από το συμβολικό 289 της απόλυτης πλειοψηφίας.  

Κλείσιμο
«Η Γαλλία είναι ασθενής, δεν είναι καλά, πρέπει να περιγράψουμε την κατάστασή της. Υπάρχει ένας πυρετός στη χώρα αυτή εδώ και πολλά χρόνια, που ονομάζεται μαζική ανεργία... δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσουμε για να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία», επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1».

«Η έλλειψη δημοφιλίας που μας πλήττει, δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, οφείλεται στην απουσία αποτελεσμάτων. Γιατί; Διότι, χωρίς αμφιβολία δεν προχωρήσαμε αρκετά εντατικά και αρκετά μακριά κατά τα δύο πρώτα χρόνια της πενταετούς θητείας του Φρανσουά Ολάντ, διότι δεν εφαρμόσαμε μεταρρυθμίσεις και διότι πληρώνουμε τοις μετρητοίς, επιτρέψτε μου να πω, μία χαμένη δεκαετία».

Κι ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση συνεχίζει «λαβωμένη» το έργο της, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε το 2012 από τον Φρανσουά Ολάντ, πρόκειται να ανακοινώσει στο τέλος της εβδομάδας τη μεγάλη επιστροφή του στην πολιτική με στόχο να πάρει τη ρεβάνς στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2017.

Ο γαλλικός Τύπος, πάντως, περιμένει «πώς και πώς» το πολιτικό «come back» του συζύγου της Κάρλα Μπρούνι αφού, όπως επισημαίνουν, αναμένεται να ανακατέψει γερά την τράπουλα στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.

Ο πρώην αρχηγός της Γαλλίας (2007-2012) αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με τους οικείους του, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματός του, της «Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα» (UMP), σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 2», μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η υποψηφιότητα αυτή είναι το πρώτο βήμα για να διεκδικήσει και πάλι το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης