Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Επειτα από τις νέες αναφορές για αυξημένη παρουσία Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία και για νέες ταραχές και προέλαση των αυτονομιστών σε περιοχές

Μέρκελ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία άφησε την Πέμπτη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τις συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Βερολίνο, η κυρία Μέρκελ είπε ότι στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σάββατο, θα συζητηθεί η πιθανότητα επιβολής περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, έπειτα από τις πρόσφατες πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρουσία ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανικό έδαφος και νίκες των φιλορώσων αυτονομιστών επί του πεδίου.

Κλείσιμο
«Λαμβάνουμε αναφορές για αυξημένη παρουσία Ρώσων στρατιωτών και για νέες ταραχές και προέλαση των αυτονομιστών σε περιοχές που μέχρι τώρα ήταν πολύ ήσυχες», ανέφερε η Μέρκελ.

«Το ξεκαθαρίσαμε φέτος τον Μάρτιο ότι εάν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση, θα πρέπει να συζητηθεί η επιβολή και άλλων κυρώσεων. Επομένως, το θέμα θα είναι στην ατζέντα της συνόδου κορυφής και θα πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα αντιδράσουμε», υπογράμμισε η καγκελάριος της Γερμανίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης