Παλαιστίνη: Παιδιά, τα αθώα θύματα του πολέμου

Παλαιστίνη: Παιδιά, τα αθώα θύματα του πολέμου

Φωτογραφίες γροθιά στο στομάχι - Επτά παιδιά σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από επίθεση Ισραηλινών - 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 σε 14 ημέρες

Παλαιστίνη: Παιδιά, τα αθώα θύματα του πολέμου
Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και αναμφισβήτητα η παρακάτω φωτογραφία είναι αρκετή  για να δείξει και να περιγράψει το δράμα του παλαιστινιακού λαού και τη φρίκη με την οποία εκατοντάδες παιδιά έρχονται αντιμέτωπα καθημερινα, στη Λωρίδα της Γάζας.

Το αγοράκι το οποίο απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία χτυπήθηκε από ισραηλινά πυρά την περασμένη εβδομάδα. Ο μικρούλης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή αλλά και τη δύναμή του.

Παρά τα βαριά τραύματα που έφερε, ο μικρός φώναζε με όλη τη δύναμή του: «Θέλω τον πατέρα μου! Φέρτε μου τον πατέρα μου!».

Κλείσιμο


Η φωτογραφία με τον μικρό να τραβά με δύναμη τη μπλούζα ενός νοσοκόμου στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες.

Η εικόνα τραβήχτηκε την περασμένη Πέμπτη από ένα νεαρό γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη συνάντησή του με το αγόρι.

«Στις 3 τα ξημερώματα, περίπου οκτώ ή εννιά θύματα έφτασαν στο νοσοκομείο, στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών. Τελευταία έφτασαν τέσσερα αδέρφια, με σοβαρές πληγές»,είπε ο γιατρός.

«Τότε ήρθε το μεγαλύτερο από τα αδέρφια, ένα αγοράκι. Το κεφάλι και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένα με αίμα αλλά τον ενδιέφεραν μόνο δύο πράγματα πράγμα: να σώσουμε τον μικρό του αδερφό και να βρούμε τον πατέρα του.



Όπως αποκάλυψε ο γιατρός, η έκρηξη είχε προκαλέσει σοβαρά τραύματα στο σώμα του αγοριού, καθώς είχαν καρφωθεί επάνω του κομμάτια από πέτρες από τους τοίχους του σπιτιού του, το οποίο χτυπήθηκε, αλλά έφερε και τραύματα στο στομάχι του.





«Ήταν τυχερός», είπε ο γιατρός, αλλά πρόσθεσε ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με δεκάδες άλλα παιδιά που χάνουν τη ζωή τους στη Γάζα καθημερινά, λόγω των εχθροπραξιών.

Μάλιστα, μια ημέρα πριν μεταφερθεί ο μικρός στο νοσοκομείο, τέσσερα αγοράκια -ηλικίας 9 έως 11 ετών- έχασαν τη ζωή τους, όταν χτυπήθηκαν από πύραυλο, ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλία στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις 8 έως τις 19 Ιουλίου τουλάχιστον 73 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις ισραηλινές επιδρομές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της  UNICEF πρόκειται για 53 αγόρια και 20 κορίτσια, ωστόσο, ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά πολύ από την Κυριακή.

Στους 514 οι νεκροί στη Γάζα

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός συνεχίζει να αυξάνεται.



Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών Άσραφ Αλ Κούντρα.

Μεταξύ των θυμάτω είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ.

Κι όλα αυτά, ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκότωσε «περισσότερους από 10 τρομοκράτες» οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από σήραγγα.



Στη νότια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι, ενώ στον βορρά, κοντά στο Μπέιτ Χανούν, έχασε τη ζωή του άλλος ένας.

Οι διασώστες ανέσυραν άλλα 45 θύματα από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών.
Τα 11 από τα πτώματα βρέθηκαν στη Σατζάγια. Πολλά από τα θύματα αυτού που η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποκαλεί «σφαγή της Σατζάγια» ήταν γυναίκες και παιδιά.



Από την πλευρά του Ισραήλ οι απώλειες αφορούν κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τις 17 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 18 στρατιώτες, ενώ δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στα νότια της χώρας.

Από την έναρξη της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» περίπου 1.465 ρουκέτες και οβίδες έχουν πλήξει το Ισραήλ, ενώ 387 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα «Σιδηρούς Θόλος».













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης