Νετανιάχου: Επικοινωνιακά τρικ των Παλαιστινιών οι στοίβες νεκρών

Νετανιάχου: Επικοινωνιακά τρικ των Παλαιστινιών οι στοίβες νεκρών

Ο πρωθυπουργός το Ισραήλ δήλωσε ότι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι ευθύνονται για το θάνατο των αμάχων

 

Νετανιάχου: Επικοινωνιακά τρικ των Παλαιστινιών οι στοίβες νεκρών

Τη στιγμή που η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού κλιμακώνεται στη Λωρίδα της Γάζας με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατηγορεί την Παλαιστίνη ότι κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού για να προκαλέσει τη συμπάθεια της διεθνούς κοινότητας.

Μιλώντας στον Μπράιαν Γουίλιαμς του NBC News ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι στοιβάζουν τους νεκρούς αμάχους για να προκαλέσουν τη συμπάθεια του κόσμου.

Κλείσιμο

Σαν να μην έφτανε αυτό, ισχυρίστηκε ότι για τους θανάτους των πολιτών της Λωρίδας της Γάζας ευθύνονται οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι.

«Δεν νοιάζονται. Είναι σημαντικό να το ξεκαθαρίσουμε. Είναι υπεύθυνοι για όλους του θανάτους των αμάχων», είπε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

Αφού υποστήριξε ότι το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα στην αυτοάμυνα, ρώτησε τον δημοσιογράφο του δικτύου: «Τι θα έκανες Μπράιαν, αν η αμερικανική πόλη όπου βρίσκεσαι, δεχόταν επίθεση με πυραύλους; Θα έλεγες στον επικεφαλής σου ότι θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτό πρέπει να κάνει και μία χώρα».

Την ίδια στιγμή, επέρριψε ευθύνες στη Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι κρύβει πυραύλους σε σχολικά κτίρια και τζαμιά, ώστε να αυξήσει τους θανάτους των αμάχων, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης, από την έναρξη της οποίας έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 500 Παλαιστίνιοι και 18 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Παράλληλα, μετά τη χθεσινή ημέρα που ήταν και η πιο αιματηρή καθώς μόνο στην επαρχία Σατζάγια έχασαν τη ζωή τους 73 Παλαιστίνιοι, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι αποφασισμένος να επεκτείνει την επιχείρηση ώστε να καταστρέψει όσο περισσότερα τούνελ μέσω των οποίων οι άνδρες της Χαμάς φτάνουν στο Ισραήλ.

Επισήμανε, μάλιστα, πως η επέμβαση στη Λωρίδα της Γάζας θα σταματήσει μόνο αν η ηρεμία ανάμεσα στην περιοχή και το Ισραήλ αποκατασταθεί.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης