Λιβύη: Επίθεση ενόπλων στο κοινοβούλιο

Λιβύη: Επίθεση ενόπλων στο κοινοβούλιο

«Έφοδος» σε γραφεία βουλευτών - Οκτώ μέλη του κοινοβουλίου απήχθησαν από ενόπλους

Λιβύη: Επίθεση ενόπλων στο κοινοβούλιο
Πυροβολισμοί «που ακούστηκαν σε απόσταση χιλιομέτρων» ακολούθησαν έπειτα από  συγκέντρωση ενόπλων έξω από το κοινοβούλιο της Λιβύης, στην Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Associated Press.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός της χώρας Alahrar, πριν ανοίξουν πυρ οι άνδρες παραστρατιωτικής ομάδας, που δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητά τους, υπήρχαν αναφορές από βουλευτές ότι αναμένεται επίθεση στο κοινοβούλιο.

Αργότερα, σύμφωνα με Λίβυο βουλευτή που επικαλείται το Reuters, ένοπλοι πραγματοποίησαν «έφοδο» σε γραφεία βουλευτών.

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον σταθμό Alahrar, έχουν απαχθεί και κρατούνται από ενόπλους οκτώ βουλευτές, εκ των οποίων και τον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου, Νούρι Αμπουσαχμαίν.

Όλα αυτά την ώρα που το αιματοκύλισμα στη χώρα συνεχίζεται κι ενώ το Κογκρέσο καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος.

Από τις συγκρούσεις της Παρασκευής στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 79 άνθρωποι και 141 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Χαλίφα Χάφταρ, στρατηγός εν αποστρατεία ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, εξαπέλυσε την Παρασκευή μία επιχείρηση εναντίον ομάδων τις οποίες αποκάλεσε «τρομοκρατικές» στη Βεγγάζη, προπύργιο πολλών ένοπλων ισλαμιστικών πολιτοφυλακών.

Στο μεταξύ, η Τρίπολη χαρακτήρισε την επιχείρηση «μια δράση εκτός της κρατικής νομιμότητας και πραξικόπημα», σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασε ο πρόεδρος του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου (κοινοβούλιο) Νούρι Αμπού Σάχμεϊν.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», προειδοποίησε.



Λίγη ώρα αργότερα, την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση ανέλαβαν δυνάμεις υπό την ηγεσία του απόστρατου Λίβυου στρατηγού, Χαλίφα Χαφτάρ, όπως ανέφερε το δίκτυο Al Arabiya News.

Στο μεταξύ, πυκνός καπνός είναι ορατός από το κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ σύμφωνα με ρεπόρτερ του Reuters ένοπλοι έχουν κλείσει τους δρόμους που οδηγούν σε αυτό.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι οι πολίτες που σπεύδουν με τα αυτοκίνητά τους να προμηθευτούν καύσιμα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ρίψη ρουκετών σε κτίρια της περιοχής.

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης