Καμερούν: Επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου
Αναφορές για έναν νεκρό και έναν όμηρο
Μετά την απαγωγή περίπου 200 μαθητριών από άνδρες της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, υπάρχουν αναφορές για επίθεση σε πλατφόρμα εξόρυξης στο βόρειο Καμερούν από άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με το BBC και το δίκτυο Lbc, ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση σε πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου κινεζικής ιδιοκτησίας κοντά στην πόλη Γουάζα.
Ο τοπικός κυβερνήτης, Ογκουστίν Φόνκα Άγουα, επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες.
Όπως αναφέρει το BBC τουλάχιστον ένας Κινέζος εργαζόμενος είναι νεκρός από τα πυρά και ένας ακόμα κρατείται όμηρος.
Η κλιματική αλλαγή δεν είναι πια μια μακρινή και αφηρημένη έννοια. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού – από το κόστος της ενέργειας, μέχρι την ασφάλεια της κατοικίας και της υγείας των μελών της οικογένειας.