Παραλίγο νέα Λαμπεντούζα: Το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 120 λαθρομετανάστες

Παραλίγο νέα Λαμπεντούζα: Το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 120 λαθρομετανάστες

Οι μετανάστες επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο ήταν έτοιμο να βυθιστεί

Ματσούκα - Βιγκόπουλος: Δεν χώρισαν!
Παραλίγο νέα Λαμπεντούζα: Το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 120 λαθρομετανάστες
Η τραγωδία στη Λαμπεντούζα, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 μετανάστες που επιχειρούσαν να μπουν λαθραία στην Ευρώπη, είναι ακόμα πρόσφατη. Σήμερα, το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας διέσωσε 120 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Μεσογείου, αποτρέποντας ακόμα ένα τραγικό ατύχημα.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε πλοιάριο το οποίο ήταν έτοιμο να βυθιστεί. Ο πρωθυπουργός της Μάλστας, Τζόζεφ Μούσκατ, ζήτησε από την Ευρώπη να αναλάβει άμεση δράση προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμη η πλημμυρίδα των μεταναστών.

Ένα παραπλέον δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην περιοχή που βρισκόταν το πλοιάριο, αλλά δεν μπόρεσε να επιβιβάσει τους επιβαίνοντες διότι ήταν πολύ ψηλό για να μπορέσουν αυτοί να ανέβουν. Αναγκαστικά το πολεμικό ναυτικό της Μάλτας έστειλε ένα σκάφος του. Οι παράνομοι μετανάστες είχαν εκπέμψει SOS διότι φοβήθηκαν ότι το πλοιάριό τους θα ανατρεπόταν εξαιτίας της κακοκαιρίας και των μεγάλης θαλασσοταραχής.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός εξέπεμψε έκκληση στην ΕΕ, ζητώντας της «να κάνει πράξεις τα λόγια της», έπειτα από τις υποσχέσεις της να προσφέρει πιο ουσιαστική βοήθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στη σύνοδο της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες θα εξετασθεί εκτός των άλλων και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στη Μεσόγειο, όπου πάνω από 400 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο από τις αρχές του μήνα προσπαθώντας να φτάσουν στην Γηραιά Ήπειρο μέσω θαλάσσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης