Πολιτοφύλακας στην Ανατολική Γερμανία από τα 17 της η Μέρκελ

Πολιτοφύλακας στην Ανατολική Γερμανία από τα 17 της η Μέρκελ

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία από το 1972 που δημοσιεύεται σήμερα στην «Bild» - Πώς η 58χρονη πλέον, γερμανίδα καγκελάριος, έμαθε να δένει κόμπους και να φροντίζει τραυματίες

Πολιτοφύλακας στην Ανατολική Γερμανία από τα 17 της η Μέρκελ
1972. Μία χαμογελαστή, νεαρή κοπέλα με στολή και πηλίκιο της πολιτοφυλακής της DDR σε ασπρόμαυρο φόντο... Ποια είναι; Η 58χρονη σήμερα Άνγκελα Μέρκελ...

Η γερμανίδα καγκελάριος,  σε ηλικία 17 ετών, περπατά χαμογελαστή δίπλα σε έναν αξιωματικό του Λαϊκού Στρατού, που εκπαιδεύει μία ομάδα κοριτσιών, σε άσκηση της πολιτοφυλακής της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Κλείσιμο
Η φωτογραφία δημοσιεύεται σήμερα η «Bild».

«Αυτή η νεαρή γυναίκα είναι σήμερα η καγκελάριος» γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση γύρω από «τον πρότερο βίο της Μέρκελ».

Τη φωτογραφία της Μέρκελ, που ήταν τότε μαθήτρια της 11ης τάξης (αντίστοιχης με τη δική μας Β' Λυκείου), τράβηξε η συμμαθήτριά της Σόνια Φάισμπεργκ, η οποία δήλωσε: «Η εκπαίδευσή μας για την πολιτοφυλακή γινόταν στο σχολείο μας. Κοιμόμασταν ανά δέκα κοπέλες σε ένα δωμάτιο με διπλά κρεβάτια-κουκέτες. Την ημέρα μαθαίναμε, πώς να δένουμε σωστά ανοιχτές πληγές και να βάζουμε τους τραυματίες σε σταθερή πλάγια στάση. Δηλαδή όλα, όσα θα μάθαινε και σήμερα κάποιος σε μία εκπαίδευση του Ερυθρού Σταυρού».

Όμως η εκπαίδευση δεν περιοριζόταν μόνον στις εγκαταστάσεις του σχολείου. «Παράλληλα έπρεπε να προσανατολιζόμαστε στο δάσος χρησιμοποιώντας χάρτες και πυξίδα ή να σκαρφαλώνουμε πάνω από εμπόδια. Προβλεπόταν επίσης και πορεία αντοχής εκτός δρόμου».


Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαίδευση στην πολιτοφυλακή ήταν υποχρεωτική για όλες τις μαθήτριες και αποτελούσε προϋπόθεση για να λάβουν απολυτήριο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης