Η Αλ Κάιντα ευθύνεται για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη

Η Αλ Κάιντα ευθύνεται για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη

Στην κατάθεσή του στο αμερικανικό Κογκρέσο ο πρώην διευθυντής της CIA «άδειασε» τον Ομπάμα υποστηρίζοντας πως η έκθεση της υπηρεσίας του παραποιήθηκε από άλλες ομοσπονδιακές αρχές στο επίμαχο σημείο που απέδιδε την ευθύνη της επίθεσης στην τρομοκρατική οργάνωση

Η Αλ Κάιντα ευθύνεται για την επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη
Μια εβδομάδα μετά την παραίτησή του για μοιχεία, ο πρώην διευθυντής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, έσπασε τη σιωπή του καταθέτοντας την Παρασκευή  κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον του Κογκρέσου για τη φονική επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Υόρκης στο αμερικανικό Κογκρέσο, Πίτερ Κινγκ, ο Ντέιβιντ Πετρέους άδειασε τον Μπαράκ Ομπάμα.

Μετά το ερωτικό σκάνδαλο ο πρώην πλέον διοικητής της CIA, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Βεγκάζης, άνοιξε και πολιτικό θέμα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του που διήρκεσε μία ώρα και σαράντα λεπτά, υποστήριξε πως η έκθεση της υπηρεσίας του παραποιήθηκε από άλλες ομοσπονδιακές αρχές στο επίμαχο σημείο που απέδιδε την ευθύνη της επίθεσης σε τρομοκρατική οργάνωση συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα.

Δίνει έτσι την ευκαιρία στους Ρεμπουμπλικάνους να κατηγορούν τον Πρόεδρο Ομπάμα πως έδωσε εντολή να αλλοιωθεί η έκθεση και να φωτογραφηθεί ως υπεύθυνο το μουσουλμανικό πλήθος που είχε ξεσηκωθεί με αφορμή μια κινηματογραφική ταινία που προσέβαλλε τον Προφήτη Μωάμεθ.

Στόχος του αμερικανού προέδρου για τους Ρεμπουμπλικάνους ήταν να αποφύγει τον αρνητικό αντίκτυπο, καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα εντός της προεκλογικής εκστρατείας, στην οποία ο Πρόεδρος Ομπάμα πρόβαλε ως
ατού τα αποτελέσματα της αντιτρομοκρατικής του πολιτικής με κορυφαίο επίτευγμα την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης