Στριμώχνουν τον Πετρέους για τη Βεγγάζη

Στριμώχνουν τον Πετρέους για τη Βεγγάζη

Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσαν τον πρώην διευθυντή της CIA να καταθέσει για την επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Στριμώχνουν τον Πετρέους για τη Βεγγάζη
Τα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσαν χθες Τρίτη τον πρώην γενικό διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους να καταθέσει για την επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.

Οι επιτροπές Πληροφοριών και Εξωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα ακροάσεις, ορισμένες από αυτές κεκλεισμένων των θυρών, για τις συνθήκες της επίθεσης στις 11 Σεπτεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή στον πρεσβευτή Κρίστοφερ Στίβενς και άλλων τριών Αμερικανών.

Ο Πετρέους παραιτήθηκε την Παρασκευή μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική του σχέση με την βιογράφο του. Μετά τις εξελίξεις αυτές, ενώπιον των επιτροπών θα κατέθετε ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Μάικλ Μόρελ.

Όμως, τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι κάλεσαν τον Πετρέους να δώσει εξηγήσεις στο Κογκρέσο, ειδικά όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος είχε μεταβεί στη Λιβύη τον Οκτώβριο για να διεξάγει έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις.

"Γνωρίζουμε, σύμφωνα με τον Μπομπ Γούντγουορντ, ότι είχε μιλήσει με ορισμένους ανθρώπους", δήλωσε η Ντιάν Φέινστάιν πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών στο CNN, αναφερόμενη στο διάσημο δημοσιογράφο της Washington Post.
Κλείσιμο

"Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το επαληθεύσουμε: να μιλήσουμε απευθείας στον Πετρέους, κεκλεισμένων των θυρών, πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης