«Πονοκέφαλος» το σκάνδαλο Πετρέους στον Ομπάμα

«Πονοκέφαλος» το σκάνδαλο Πετρέους στον Ομπάμα

Πονοκέφαλο στον επανεκλεγέντα Μπαράκ Ομπάμα προκαλούν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον στρατηγό Πετρέους

«Πονοκέφαλος» το σκάνδαλο Πετρέους στον Ομπάμα
Πονοκέφαλο στον επανεκλεγέντα Μπαράκ Ομπάμα προκαλούν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το ροζ σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον στρατηγό Πετρέους.

Ο πλανητάρχης αναθεωρεί τα σχέδιά του σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση της Χίλαρι Κλίντον στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Γερουσιαστή, Τζον Κέρι, και προσανατολίζεται στην πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, Σούζαν Ράις, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Washington Post».

Η Μόσχα, πάντως, έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην επιλογή της Ράις για την θέση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλείσιμο
Τοποθετώντας την Σούζαν Ράις στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ομπάμα δεν περιθωριοποιεί τον πρώην προεδρικό υποψήφιο των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αντιθέτως τον αξιοποιεί σε άλλο νευραλγικό πόστο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Ομπάμα που έχουν επιφορτιστεί με το θέμα του ανασχηματισμού, η Σούζαν Ράις θεωρείται σχεδόν σίγουρη για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για τη θέση που έχει  χηρέψει στη CIA, o Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του Ομπάμα σε θέματα τρομοκρατίας, είναι ο επικρατέστερος. Εάν όμως αποφασίσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, τότε ο εκτελών χρέη διευθυντή της υπηρεσίας, Μάικλ Μορελ, θα παραμείνει στην θέση του.

Πάντως, οι συζητήσεις στο Λευκό Οίκο για τους νέους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας αλλά και το νέο επικεφαλής της CIA είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις, επισημαίνει το δημοσίευμα επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης