Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να συνεχίσει την εντατικοποίηση παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις επιθέσεις που εξαπέλυσε σήμερα ανήμερα Χριστουγέννων η Ρωσία εναντίον πόλεων της Ουκρανίας και κατά του ενεργειακών της υποδομών.
«Ο σκοπός αυτής της εξοργιστικής επίθεσης ήταν να διακοπεί η πρόσβαση του ουκρανικού λαού σε θέρμανση και ηλεκτρισμό εν μέσω χειμώνα και να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια του δικτύου της χώρας», είπε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του.
Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με στόχο το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας και σε ορισμένες πόλεις με πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους και drones σήμερα, σύμφωνα με το Κίεβο.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία το 2022, η Ουάσινγκτον έχει διαθέσει 175 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την Ουκρανία.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικριτικός σχετικά με την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία, θα αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.