Ζαπορίζια: Για νέα επίθεση στον πυρηνικό σταθμό κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία - Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή

Ζαπορίζια: Για νέα επίθεση στον πυρηνικό σταθμό κατηγορεί η Μόσχα την Ουκρανία - Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή

Πριν από δύο ημέρες, έγιναν τρεις τέτοιες επιθέσεις που έθεσαν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια

zaporizia_nuclear_plant
Η Μόσχα υποστήριξε σήμερα ότι ένα μη επανδρωμένο ουκρανικό αεροσκάφος επιτέθηκε, για τρίτη φορά, στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, που είναι υπό ρωσικό έλεγχο, ωστόσο η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας διέψευσε ότι το Κίεβο εμπλέκεται σε αυτές τις επιθέσεις.

Η Ουκρανία αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις με δρόνους στον πυρηνικό σταθμό, τις τρεις προηγούμενες ημέρες. Μεταξύ άλλων, την Κυριακή έγιναν τρεις τέτοιες επιθέσεις που έθεσαν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).

«Το μοναδικό κέντρο εκπαίδευσης του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια δέχτηκε επίθεση» ανέφερε ο σταθμός σε ανακοίνωσή του. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στη στέγη του κέντρου εκπαίδευσης και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις αυτές προέρχονται από την Ουκρανία και τις θεωρεί πολύ επικίνδυνες, αφού θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες.

Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών διέψευσε ότι το Κίεβο ενέχεται σε επιθέσεις εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων. «Η θέση της Ουκρανίας είναι σαφής και αδιαμφισβήτητη – δεν αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση, ούτε προβοκάτσιες, σε πυρηνικές εγκαταστάσεις», είπε ο Άντριι Γιούσοφ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η επίθεση διαπράχθηκε μόλις 10 λεπτά αφού είχε περάσει από τον σταθμό η αντιπροσωπεία του ΙΑΕΑ.

Την Πέμπτη πρόκειται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΙΑΕΑ, την οποία συγκάλεσε η Ρωσία, για να συζητηθούν οι επιθέσεις στη Ζαπορίζια.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτο Ράφτη: «Οι γιατροί μας είπαν πως δεν επιστρέφει» - Τι λέει η μητέρα της 22χρονης που τραυματίστηκε στο τροχαίο

Πάσχα 2024: Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι φέτος - Κάτω από 10 ευρώ το κιλό για τα αμνοερίφια

Πλατφόρμα καταγγελιών, νέος σχολικός κανονισμός, περιορισμοί στα κινητά - Όλα τα μέτρα κατά του bullying στα σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης