Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δήλωσε πως κατέρριψε δύο ρωσικά αεροσκάφη παρακολούθησης πάνω από την Αζοφική Θαλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο δήλωσε πως κατέρριψε δύο ρωσικά αεροσκάφη παρακολούθησης πάνω από την Αζοφική Θαλασσα

Σύμφωνα με το Κίεβο, ένα A-50, αεροσκάφος ανίχνευσης, παρακολούθησης και διοίκησης, και ένα Il-22, που επίσης χρησιμοποιείται ως αεροσκάφος εναέριας διοίκησης, καταστράφηκαν - Άγνοια δηλώνει η Μόσχα

a_50
Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ρωσικά αεροσκάφη εναέριας διοίκησης και ελέγχου επάνω από την Αζοφική Θάλασσα, γεγονός που συνιστά σοβαρό πλήγμα για την Ρωσία σε μία ζώνη που θεωρεί ότι τελεί υπό τον έλεγχό της.

«Ευχαριστώ την πολεμική αεροπορία για την τέλεια σχεδιασμένη και εκτελεσμένη επιχείρηση αυτή στην περιοχή της Αζοφικής Θάλασσας», δήλωσε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με το Κίεβο, ένα A-50, αεροσκάφος ανίχνευσης, παρακολούθησης και διοίκησης, και ένα Il-22, που επίσης χρησιμοποιείται ως αεροσκάφος εναέριας διοίκησης, καταστράφηκαν. Ο ουκρανικός στρατός δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο έγινε η κατάρριψή τους.



Τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιούνται για την συλλογή πληροφοριών, τον εντοπισμό στόχων και τον συντονισμό των στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου που ερωτήθηκε σχετικά δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει ελλείψει πληροφοριών και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, που συνήθως τηρεί σιγή σχετικά με τις ρωσικές απώλειες.

Η Ρωσία διακηρύσσει ότι έχει την αεροπορική υπεροχή επάνω από την Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα, η υπεροχή αυτή δεν ήταν ποτέ διαρκής ή καθολική.

Η δυτική στρατιωτική βοήθεια έχει επίσης ενισχύσει την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα μετά την ρωσική εισβολή πριν από δύο σχεδόν χρόνια για να προστατεύσει την Ουκρανία από τους πυραύλους και τα drones που η Ρωσία εκτοξεύει σχεδόν καθημερινά εναντίον της.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο Γιώργος Ζαγκλιβέρης - O 30χρονος ποδοσφαιριστής έδινε μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου

Μυστήριο με θάνατο 52χρονο Νορβηγού στην Κωνσταντινούπολη - Δίπλα του βρέθηκε αναίσθητη αλλά ζωντανή 31χρονη Ελληνίδα


«Η Γεωργία δολοφονήθηκε και από τους δύο, τα τραύματά της δείχνουν μίσος» λέει η οικογένεια της 41χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης