Γάζα: Νεκρός εικονολήπτης του Al Jazeera από ισραηλινή επιδρομή στη Χαν Γιουνίς

Γάζα: Νεκρός εικονολήπτης του Al Jazeera από ισραηλινή επιδρομή στη Χαν Γιουνίς

Τραυματίστηκε ελαφρά ο διευθυντής του γραφείου του Al Jazeera που βρισκόταν μαζί του - Η τραγική ιστορία που «κουβαλάει»

daka_jazeera
Νεκρός από ισραηλινά πυρά έπεσε την Παρασκευή ο εικονολήπτης του Al Jazeera, Σαμέρ Αμπουντάκα, ο οποίος βρισκόταν σε σχολείο που «χτυπήθηκε» στη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα.

Ο Αμπουντάκα ήταν στο σχολείο μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου του Al Jazeera στη Γάζα, Ουαέλ Νταντού, για να καλύψει τα αποτελέσματα μιας προηγούμενης αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή, όταν πραγματοποιήθηκε νέα πυραυλική επίθεση.



Ο Νταντού, που «κουβαλάει» πίσω του μια τραγική ιστορία, καθώς η σύζυγος, ο γιος, η κόρη και ο εγγονός του σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή τον Οκτώβριο, χτυπήθηκε από θραύσματα στο χέρι του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Nasser όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.






Κλείσιμο
Ο Αμπουντάκα, ωστόσο, παρέμεινε παγιδευμένος και σοβαρά τραυματίας στο σχολείο για ώρες, καθώς οι τραυματιοφορείς δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν αυτόν και τους άλλους στο σημείο λόγω των ισραηλινών πυρών. Όταν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, είχε ήδη χαθεί πολύς χρόνος, με συνέπεια να καταλήξει...

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Το Al Jazeera τόνισε ότι θεωρεί υπεύθυνες για το συμβάν «τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις». «Η ομάδα της Γάζας και ιδίως ο Ουαέλ και ο Σαμίρ, έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην παρουσίαση όλου του εύρους της καταστροφής και της φρίκης των ισραηλινών ωμοτήτων. Χωρίς την αφοσίωσή τους, οι ωμότητες στη Γάζα δεν θα είχαν παρουσιαστεί στον κόσμο», ανέφερε το κανάλι.

Πολλοί Παλαιστίνιοι από το κεντρικό και το βόρειο τμήμα της Γάζας έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Χαν Γιουνίς από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο. Αρκετοί έχουν πλέον ωθηθεί νοτιότερα προς τη Ράφα, μετά την εντατικοποίηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου και τα ισραηλινά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας.

Εξάλλου, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τραυματίστηκε σήμερα ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, στο περιθώριο της προσευχής της Παρασκευής κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: DNA και αποτυπώματα του 17χρονου βρέθηκαν στο όπλο του αστυνομικού

Αττική: Απίστευτο βίντεο με επιβάτιδα λεωφορείου στην Αττική να πηδά από το παράθυρο

Αντίθετος στην ισότητα ανδρών-γυναικών στο τένις ο Κύργιος: «Έπαιξα 4 ώρες, η Σβιτολίνα 40 λεπτά και πήραμε τα ίδια χρήματα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης