Αντίθετος στην ισότητα ανδρών-γυναικών στο τένις ο Κύργιος: «Έπαιξα 4 ώρες, η Σβιτολίνα 40 λεπτά και πήραμε τα ίδια χρήματα»

Αντίθετος στην ισότητα ανδρών-γυναικών στο τένις ο Κύργιος: «Έπαιξα 4 ώρες, η Σβιτολίνα 40 λεπτά και πήραμε τα ίδια χρήματα»

O Αυστραλός τενίστας άνοιξε και πάλι το θέμα των αμοιβών στο τένις και σημείωνει ότι θα ήταν αστείο να γίνει συγχώνευση του NBA με το WNBA όπως θέλουν στο άθλημα του

kyrgioas_1
O Νικ Κύργιος δεν είναι ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος τενίστας που εκφράζει την αντίθεσή του στην ισότητα των χρηματικών επάθλων ανδρών - γυναικών στο άθλημά του. 

Στο παρελθόν κατά της ισότητας είχαν ταχθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Μπόρις Μπέκερ και άλλοι σπουδαίοι τενίστες. Ο Αυστραλός τενίστας που έχει ελληνικές ρίζες, από τον πατέρα του, δήλωσε στο Athletic: 

«Έπαιξα για 4 ώρες στον αγώνα μου στο Australian Open, μετά η Σβιτολίνα έπαιξε περίπου 40 λεπτά και πληρωθήκαμε το ίδιο». Μάλιστα επειδή η WTA (ομοσπονδία των επαγγελματιών τενιστριών) θέλει την συγχώνευση με την αντίστοιχη των ανδρών (ATP) ο Κύργιος έφερε ένα παράδειγμα από το μπάσκετ: «Αν συγχωνευτεί η ΑΤΡ με τη WTA, πρέπει να συγχωνεύσεις τα ταμπλό, πρέπει να συγχωνεύσεις τα πάντα.

Το τένις είναι το μόνο άθλημα που ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Αν στο WNBA ζητούσαν συγχώνευση, το NBA θα τους κορόιδευε».

Το μεγάλο πρόβλημα για τους άνδρες τενίστες είναι στα Grand Slam, δηλαδή στο Australian Open, στο Roland Garros, στο Wimbledon και στο US Open. Στα μεγάλα αυτά τουρνουά στο ανδρικό ταμπλό η νίκη κρίνεται στα 3 νικηφόρα σετ και στο γυναικείο στα 2. 




Κλείσιμο
Αυτό σημαίνει ότι οι άνδρες μπορεί να παίξουν έως 5 σετ και περισσότερες από 5 ώρες σε ένα παιχνίδι ενώ οι γυναίκες έως 3 και φυσικά πολύ λιγότερη ώρα. Για το θέμα είχε πάρει θέση πριν από λίγους μήνες και ο Τσιτσιπάς:  «Δεν θέλω να προκαλέσω αντιδράσεις με αυτό που θα πω, ωστόσο πρέπει να τονίσω ότι υπάρχει ισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών -αλλά στις γυναίκες γίνονται ματς των 3 σετ και στους άνδρες των 5.

Επιστημονική έρευνα αναφέρει πως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε θέμα αντοχής. Δεν ξέρω. Ισως θα μπορούσαν να παίζουν πέντε σετ κι αυτές. Για τα γκραν σλαμ τουλάχιστον. Από την άλλη βέβαια, με 3 σετ στους άνδρες ίσως βλέπαμε μεγαλύτερη γκάμα νικητών στα Slams. Πιστεύω ότι οι τίτλοι θα ήταν εντελώς διαφορετικοί στους άνδρες αν είχαμε νικητή σε σύνολο τριών σετ». 



Ειδήσεις σήμερα:

Με τροπολογία Καιρίδη στο ασφαλιστικό νομιμοποιούνται οι παράνομοι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα για τρία χρόνια

Βullying στη Γιάμαλη από τα τρολς για τη συνέντευξη Κασσελάκη: Η αντίδραση Λουπάκη και το μήνυμα Καρτερού

Κληρονομιά Τράγκα: Δικαίωση για τον γιο του Γιάννη - Απαγορεύεται στον Ελβετό συνεκτελεστή της διαθήκης οποιαδήποτε πληρωμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης