Η Μέρκελ γράφει την ιστορία της - Μέσα στο 2024 τα απομνημονεύματά της για την κρίση και την Ελλάδα

Η Μέρκελ γράφει την ιστορία της - Μέσα στο 2024 τα απομνημονεύματά της για την κρίση και την Ελλάδα

Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή της από την καγκελαρία το κεντρικό πρόσωπο της κρίσης καταθέτει σε βιβλίο τη δική της αφήγηση

merkel-m
Είναι ίσως το πρόσωπο που περιμένουμε περισσότερο από άλλα να ακούσουμε την μαρτυρία του για τις δραματικές ώρες της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και για τους χειρισμούς του για το κομμάτι της που αφορούσε την Ελλάδα.

Η ώρα των απομνημονευμάτων της Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι δεν θα αργήσει πολύ.

Όπως αναφέρουν την Τετάρτη τα «Νέα» ο εκδοτικός οίκος Kiepenheuer & Witsch, υπόσχεται μια αποκλειστική ματιά στο έργο της Μέρκελ, ένα «βαρυσήμαντο ντοκουμέντο». Για τη συγγραφή του βιβλίου η Μέρκελ έχει στο πλευρό της την «αιώνια» διευθύντρια του πολιτικού της γραφείου Μπεάτε Μπάουμαν.

Ειδικά εμείς στην Ελλάδα μπορούμε να περιμένουμε ότι η δική μας πτυχή της κρίσης θα έχει την τιμητική της στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Σε εκδήλωση στο Ντίσελντορφ η Μέρκελ είχε παραδεχτεί ότι η δυσκολότερη στιγμή στα 16 χρόνια της θητείας της ήταν ότι χρειάστηκε να ζητήσει πολλά από τους Έλληνες. Και μάλιστα, όπως είχε πει, σε μια στιγμή κατά την οποία «η ανεργία στην Ελλάδα κάλπαζε, η φορολογία αυξανόταν, στις αφίσες με παρουσίαζαν ως την κακή Γερμανίδα».

Ήταν μια έμμεση αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της κατά την περίοδο της κρίσης. Να περιμένουμε περισσότερες κρίσεις στα απομνημονεύματα;

Η ίδια φρόντιζε πάντα να θυμίζει στις σχετικές συζητήσεις στη γερμανική Βουλή ότι δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός από τη διάσωση της Ελλάδας. Ο «συστημικός κίνδυνος» ήταν εξάλλου το μόνιμο επιχείρημά της για τους... μόνιμα δύσπιστους από το κόμμα της (CDU/CSU).

Κρίσιμη στιγμή και ο Ιούλιος του 2015 όταν η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ -κάτι που πρότεινε, έστω και προσωρινά, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Παράδοξο που ίσως βρούμε μια εξήγησή του στο βιβλίο ήταν η σχέση που είχε αναπτύξει με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τις εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες τους.



Ειδήσεις σήμερα:

«Δε θέλω να φαντάζομαι τον πόνο του παιδιού μου, ήθελαν να σώσουν τα τομάρια τους» κατέθεσε η μητέρα της Έμμας

Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Πιρς Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τα Γλυπτά»


Με βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις προειδοποιεί η Ελλάδα την Αλβανία για την υπόθεση Μπελέρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης