Μήνυμα Μπάιντεν στους ομήρους της Χαμάς: «Κρατήστε γερά, ερχόμαστε!»

Μήνυμα Μπάιντεν στους ομήρους της Χαμάς: «Κρατήστε γερά, ερχόμαστε!»

Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την απελευθέρωση των ομήρων ο Αμερκανός πρόεδρος - Η Ισλαμική Τζιχάντ τόνισε, πάντως, πως ενδέχεται να μην συμμετάσει σε συμφωνία Ισραήλ-Χαμάς για τους ομήρους

biden
Μήνυμα στους ομήρους που κρατούν Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε ο Τζο Μπάιντεν την Τρίτη, μιλώντας σε Αμερικανούς δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως η απελευθέρωση των ομήρων «θα συμβεί, αλλά δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες».

«Μιλάω με τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτό κάθε μέρα», είπε ο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στους ομήρους. «Κρατήστε γερά, ερχόμαστε» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των λεγομένων του Μπάιντεν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έγραψε: «Οι καρδιές μας είναι πάντα με τους απαχθέντες και τις οικογένειές τους. Από την αρχή του πολέμου, εργαζόμαστε συνεχώς για την απελευθέρωση των απαχθέντων μας, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης αυξανόμενης πίεσης από την έναρξη του χερσαίου ελιγμού. Εάν και όταν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να αναφέρουμε σχετικά, Θα το κάνουμε».

Κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι στο νότιο Ισραήλ και περισσότεροι από 240 απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας. Μόλις τέσσερις όμηροι έχουν απελευθερωθεί μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε «απερίφραστα» την ομηρία εκατοντάδων ανθρώπων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου ενός 3χρονου παιδιού με αμερικανική υπηκοότητα του οποίου οι γονείς σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Οι οικογένειες των ισραηλινών ομήρων της Χαμάς ξεκίνησαν σήμερα πορεία από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ, απαιτώντας από την κυβέρνηση Νετανιάχου να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Κλείσιμο
Νωρίτερα σήμερα, πάντως, ο γενικός γραμματέας της Ισλαμικής Τζιχάντ, Ζιάντ Νάχαλα, ανέφερε ότι η οργάνωση μπορεί να κρατήσει τους Ισραηλινούς ομήρους που έχει και να μην συμμετάσχει σε μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να αποφασίσουν να περιμένουν «καλύτερες συνθήκες» και ότι ο τρόπος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα η οργάνωση να μην αποτελέσει μέρος μιας τέτοιας συναλλαγής.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης του 17χρονου Ρομά και ο πυροβολισμός - Δείτε βίντεο

Άνοιγμα Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλο, Χαρίτση: Θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά (βίντεο)


«Την πάτησα στο λαιμό μέχρι που σταμάτησε να αναπνέει» - Η φρικιαστική κατάθεση της αδερφής της Φαίης που ομολόγησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης