Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου - Ένοπλος έσπασε την πύλη με το όχημά του

Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Αμβούργου - Ένοπλος έσπασε την πύλη με το όχημά του

Ο άνδρας πυροβόλησε στον αέρα και πέταξε μολότοφ - Έκλεισαν οι τερματικοί σταθμοί, ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις - Πολύωρες διαπραγματεύσεις

amvourgo-
Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές μετά από επίθεση ενόπλου στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, το βράδυ του Σαββάτου, γύρω στις 20:00 (21:00 στην Ελλάδα), ο οποίος έσπασε την πύλη με το όχημά του.

Το περιστατικό είναι σε εξέλιξη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και διαπραγματεύονται με τον ένοπλο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.

Ο άνδρας πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και πέταξε μολότοφ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου διακόπηκε αμέσως, ανέφερε η αστυνομία, ενώ έκλεισαν και οι τερματικοί σταθμοί και έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις.

Κρατά ένα παιδί ως ομήρο μέσα στο όχημα, την 4χρονη κόρη του, με την οποία θέλει να ταξιδέψει αεροπορικά στην Τουρκία, από όπου κατάγεται ο ίδιος.

Η μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας πιθανή απαγωγή του παιδιού και ότι ο σύζυγός της θα πάει στο αεροδρόμιο.




Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο πραγματοποιώτας έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, ενώ ελικόπτερα της αστυνομίας βρίσκονται στον αέρα. Στο σημείο έσπευσε μονάδα της αντιτρομοκρατικής, αλλά και διαπραγματευτές.

Κλείσιμο
Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το χρονικό του περιστατικού

Η Bild αναφέρει ότι ο άνδρας μπήκε στον χώρο μπροστά από το Terminal 1 με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Έσπασε την πύλη και άρχισε να κινείται προς τα αεροσκάφη, ενώ πυροβολούσε και πέταξε δύο μολότοφ.

Πάρκαρε στη συνέχεια δίπλα σε αεροσκάφος της Turkish Airlines που ήταν γεμάτο επιβάτες, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από αυτό χωρίς τραυματισμούς. Για κάθε ενδεχόμενο η πυροσβεστική έριξε νερό στο αεροσκάφος ενώ έσβησε αμέσως τις μικρής έκτασης φωτιές.

Ο άνδρας είναι τουρκικής καταγωγής, 35 ετών, από τη Κάτω Σαξωνία. Το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με ενδοοικογενειακή διαμάχη για τη κηδεμονία του παιδιού.

Νεότερες πληροφορίες τον θέλουν συνεργάσιμο με τους διαπραγματευτές που είναι επί τόπου.

Λόγω του περιστατικού ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο (τουλάχιστον εξι αναχωρήσεις και 21 αφίξεις).


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τους έχουμε περικυκλώσει, θα βρούμε και εξοντώσουμε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Τουρκία:  Νέος πρόεδρος στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ο Οζγκιούρ Οζέλ

Ιταλία: «Μήδεια» στο Μπέργκαμο έπνιξε τα δύο παιδιά της επειδή δεν άντεχε... το κλάμα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης