Ισραήλ: Έρευνα, μέσω ψηφιακών δεδομένων, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τη Χαμάς

Ισραήλ: Έρευνα, μέσω ψηφιακών δεδομένων, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τη Χαμάς

Δεδομένα από κάμερες παρακολούθησεις, κάμερες που είχαν οι άντρες της Χαμάς και προφίλ στα social media, εξετάζουν οι Ισραηλινοί για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου

hamas-ef-mak
Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη συλλογή ψηφιακών στοιχείων, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης έρευνας για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι άντρες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, όταν εισέβαλαν στα νότια της χώρας και προχώρησαν στη μαζική σφαγή άνω των 1.000 Ισραηλινών πολιτών και την απαγωγή εκατοντάδων στη Γάζα.

Για τη συλλογή των στοιχείων και πληροφοριών που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, το Ισραήλ χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τη Haaretz, διάφορες ψηφιακές τεχνολογίες.

Και ενώ οι λεπτομέρειες των συγκεκριμένων ψηφιακών στοιχείων που συλλέγονται παραμένουν αδιευκρίνιστες, οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα από κάμερες παρακολούθησης, πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κάμερες GoPro που έφεραν οι άντρες της Χαμάς, δίκτυα επικοινωνίας και άλλες ψηφιακές πηγές. Αναλύοντας αυτές τις πληροφορίες, οι ερευνητές μπορούν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα που οδήγησαν στις επιθέσεις, να ταυτοποιήσουν τα άτομα που εμπλέκονται και να δημιουργήσουν ένα χρονοδιάγραμμα των ενεργειών τους.

Τα ψηφιακά αποδεικτικά στοιχεία μπορούν επίσης να ρίξουν φως στα κίνητρα και τον σχεδιασμό πίσω από τις βάναυσες πράξεις της 7ης Οκτωβρίου. Η εξέταση των διαδικτυακών πλατφορμών, των μηνυμάτων και των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί, επίσης, να παράσχει κρίσιμες πληροφορίες για τα δίκτυα, τις διασυνδέσεις και τις προθέσεις των τρομοκρατών.


Ειδήσεις σήμερα:

«Ήταν η καλύτερη μητέρα» - Ραγίζει καρδιές ο αδερφός της 43χρονης που έπεσε από τον 4ο όροφο στην Καλαμάτα


Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην Ευρωζώνη από το 2019, αναλύει οικονομολόγος του Oxford Economics

Πώς εκτιμούν οι Παλαιστίνιοι ότι θα διεισδύσει το Ισραήλ στα τούνελ της Χαμάς – «Θα χρησιμοποιήσουν χημικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης