Αίγυπτος: Λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς αστυνομικού που σκότωσε Ισραηλινούς στην Αλεξάνδρεια - Δείτε βίντεο

Αίγυπτος: Λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς αστυνομικού που σκότωσε Ισραηλινούς στην Αλεξάνδρεια - Δείτε βίντεο

Την ώρα των πυροβολισμών ομάδα Ισραηλινών τουριστών βρισκόταν στη Στήλη του Πομπήιου

agyptos-epithesi-5
Στο φως της δημοσιότητας έρχονται μέσω των social media, βίντεο, λίγα λεπτά μετά την δολοφονική επίθεση από έναν Αιγύπτιο αστυνομικό στην Αλεξάνδρεια που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοί τουρίστες και ένας ξεναγός, Αιγύπτιος στην εθνικότητα.

Ο αστυνομικός σκότωσε και τον Αιγύπτιο ξεναγό τους.  Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Cairo24, ο οποίος συνδέεται με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε ότι ένας αστυνομικός που εργάζεται με την υπηρεσία ασφαλείας στην περιοχή πυροβόλησε τυχαία "από το προσωπικό του όπλο" εναντίον μιας ισραηλινής τουριστικής ομάδας που επισκεπτόταν το ιερό.

"Ο αστυνομικός συνελήφθη αμέσως και θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον του", ανέφεραν. Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Δείτε βίντεο:



Τον θανάσιμο τραυματισμό των τουριστών επιβεβαίωσε και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.


Αλλος ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού πυροβλισμών. Ο ύποπτος δράστης έχει συλληφθεί και αυτή τη στιγμή ερευνάται από τις αρχές.

Ο αστυνομικός, μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας στη συνοικία Al-Mansheya, άνοιξε πυρ, ενώ μια ομάδα Ισραηλινών τουριστών επισκεπτόταν το μνημείο της Στήλης του Πομπήιου. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτού του είδους, τις τελευταίες δεκαετίες, με θύματα Ισραηλινούς που σημειώνεται στην Αίγυπτο.

Η επίθεση σηματοδοτεί μια περαιτέρω κλιμάκωση σε σχέση με τα γεγονότα στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης μιας σπάνιας εισβολής Παλαιστινίων μαχητών σε ισραηλινά εδάφη που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας και μιας συνεχιζόμενης ανταλλαγής πυρών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Η Αίγυπτος και το Ισραήλ υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης το 1979 και έχουν σφυρηλατήσει πολύ στενότερες σχέσεις τα τελευταία χρόνια, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να απεικονίζεται μαζί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε στενές συνομιλίες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2017. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, ιδίως ο κορυφαίος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Κάμελ, έχουν επίσης αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαμεσολάβηση για συνομιλίες με παλαιστινιακές μαχητικές ομάδες σε μια προσπάθεια να ψυχρανθούν οι σχέσεις στη Γάζα, παρά το γεγονός ότι η Αίγυπτος έχει κλείσει τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Οικογένεια Ισραηλινών αιχμαλώτων προσπαθούν να καλυφθούν και θρηνούν για παιδί τους που σκοτώθηκε


Αγωνία για τους αιχμαλώτους σε Ισραήλ και Γάζα - Απροσδιόριστος ο αριθμός, «ανακοινώσεις προσεχώς» λέει η Χαμάς


Δείτε βίντεο: Πλήθος κόσμου στην Τουρκία βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει για την επίθεση της Χαμάς


Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης