Γερμανία: Οι «Γιαγιάδες κατά της ακροδεξιάς» και πολίτες του Μαγδεμβούργου στους δρόμους κατά του AfD

Γερμανία: Οι «Γιαγιάδες κατά της ακροδεξιάς» και πολίτες του Μαγδεμβούργου στους δρόμους κατά του AfD

Διαδηλώνουν οι κάτοικοι της πόλης στην οποία η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» διεξάγει συνέδριο για την επιλογή υποψηφίων στις ευρωεκλογές

afd68
Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες και σήμερα στους δρόμους του Μαγδεβούργου εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η οποία διοργανώνει στην πόλη αυτή το συνέδριό της για να επιλέξει τους υποψηφίους της για τις ευρωεκλογές.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το συνεδριακό κέντρο κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Όλοι μαζί εναντίον του ακροδεξιού μίσους» και «Έξω οι Ναζί».

Opponents of far-right AfD protest at party convention in Germany | DW News


Κλείσιμο
Στις δημοσκοπήσεις η AfD, που αρνείται ότι είναι ναζιστικό κόμμα, συγκεντρώνει ποσοστό 22%. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι βασίζεται στον φόβο των ψηφοφόρων για την ύφεση, τη μετανάστευση και την πράσινη μετάβαση. Τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά, η AfD κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές στο Ζόνεμπεργκ της Θουριγγίας και εκτιμάται ότι μπορεί να κερδίσει άλλες τρεις τοπικές εκλογές στην ανατολική Γερμανία. Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών εκφράζει φόβους για αύξηση του εξτρεμισμού λόγω της ανόδου του κόμματος.

«Η Γερμανία κατάλαβε ότι η δεξιά είναι το μέλλον. Οι φωνές δυναμώνουν» δήλωσε η ηγέτιδα της AfD Αλίς Βάιντελ σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Η AfD λέει ότι το όραμά της είναι μια Ευρώπη «κυρίαρχων εθνικών κρατών αντί για ένα ευρωπαϊκό υπερκράτος» και ότι θέλει «ελεύθερους πολίτες αντί για πατερναλισμό και γραφειοκρατικό έλεγχο».

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Μαγδεβούργο ήταν και οι «Γιαγιάδες κατά της ακροδεξιάς», μια ομάδα που αγωνίζεται κατά του ρατσισμού και των ακροδεξιών πολιτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Λέσβος: Οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης μεταναστών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. - Εμπλέκονται και μέλη ΜΚΟ

Κλιματική αλλαγή: Έρχεται «τέλος εποχής» για τον τουρισμό στη Μεσόγειο; - Τι λένε οι ειδικοί

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Αυτοί είναι οι 15 «μάγκες» που χάρισαν το ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης