Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) αναμένεται να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ρώσων πολιτών σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία «βραχυπρόθεσμα», δήλωσε σήμερα πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αναμένεται να ζητήσει προδικαστικά από έναν δικαστή να εγκρίνει την έκδοση ενταλμάτων κατά πολλών Ρώσων για την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία και τη στόχευση πολιτικών υποδομών στην Ουκρανία, τόνισε η πηγή, η οποία προέβη στη δήλωση αυτή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Δεν ήταν σαφές για ποιους Ρώσους το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα ζητούσε εντάλματα ή πότε ακριβώς. Το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν ξεκίνησε έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Τόνισε κατά τη διάρκεια τριών επισκέψεων του στην Ουκρανία ότι εξέταζε τα φερόμενα εγκλήματα κατά παιδιών και τη στοχοποίηση μη στρατιωτικών υποδομών.
Η πρώην γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας είχε δηλώσει τον Ιούνιο στο πρακτορείο Reuters ότι ελπίζει ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα ασκήσει δίωξη για τις απαγωγές παιδιών ως γενοκτονία.
Η Ρωσία έχει αρνηθεί σθεναρά ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Λέει ότι δεν στοχεύει σκόπιμα αμάχους και έχει δηλώσει ότι προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία οικειοθελώς.
25 χρόνια IKEA στην Ελλάδα. 25 χρόνια ζωής στο σπίτι. Οι χώροι και οι ανάγκες άλλαξαν, οι άνθρωποι πέρασαν σε διαφορετικές φάσεις ζωής και η IKEA μεγάλωσε μαζί τους, κρατώντας όμως ζωντανή την ίδια, θαυμάσια ιδέα: ποιοτικό και λειτουργικό design για όλους, για τη ζωή όπως είναι σήμερα, αλλά και όπως θα είναι αύριο.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.