Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν προαναγγέλλει αντεπίθεση στην Μπαχμούτ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν προαναγγέλλει αντεπίθεση στην Μπαχμούτ

Οι δυνάμεις του μισθοφορικού στρατού του Πριγκόζιν ετοιμάζονται να καταλάβουν πλήρως την πόλη που έχει γίνει σφοδρών μαχών εδώ και μήνες

prigozin
Ο επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την «ηρωική αύξηση στην παραγωγή πυρομαχικών, αλλά συνεχίζει ακόμη να ανησυχεί για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι μαχητές του και ο ρωσικός στρατός συνολικά.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ακόμη ότι η Ουκρανία προετοιμάζει αντεπίθεση κοντά στην Μπαχμούτ. «Ναι, είναι γνωστό ότι ο εχθρός προετοιμάζει αντεπίθεση. Φυσικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό», δήλωσε την Παρασκευή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, ο Πριγκόζιν είπε ότι η μισθοφορική οργάνωση που ίδρυσε και δραστηριοποιείται τους τελευταίους μήνες στην Ουκρανία, έχει ανοίξει κέντρα στρατολόγησης σε 42 πόλεις της Ρωσίας.

Η Wagner από το περασμένο καλοκαίρι έχει επλακεί ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία, στρατολογώντας κατάδικους από φυλακές και σωφρονιστικές αποικίες σε όλη τη Ρωσία, συχνά με την υπόσχεση της διαγραφής των ποινών για όσους συμπληρώσουν έξι μήνες στο μέτωπο.

Κλείσιμο
Ωστόσο οι απώλειες αυτών των τμημάτων, που έχουν υποτυπώδη στρατιωτική εκπαίδευση, είναι τεράστιες. Αυτό συμβαίνει και στις μάχες στην Μπαχμούτ που μαίνονται εδώ και εβδομάδες.



Ειδήσεις σήμερα:

Ιατροδικαστής Λεονταρή για Τέμπη: Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για την 23χρονη Εριέττα

Λάρισα - Αδελφός 38χρονης: Εγώ έθαψα το μωρό στο χωράφι, δεν ξέραμε ότι είναι έγκυος

Μύκονος: Ο αρχαιολόγος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού είχε καταθέσει σε δύο ποινικές υποθέσεις για μαγαζιά στο νησί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης