Μπλίνκεν: Άμεση η ανταπόκριση στην ανάγκη για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Μπλίνκεν: Άμεση η ανταπόκριση στην ανάγκη για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν από αυτούς τους σεισμούς τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Blinken_2132453619__1_
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της αμερικανικής κυβέρνησης στην ανάγκη για παροχή βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τα σημερινά ισχυρά πλήγματα του Εγκέλαδου, τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Οι πρώτες ενέργειες από την πλευρά μας για παροχή βοήθειας στην Τουρκία είναι ήδη σε εξέλιξη, ενώ οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Συρία έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των σεισμών σε όλη τη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε όσους επλήγησαν από αυτούς τους σεισμούς τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Νωρίτερα, ο Aμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τους θανάτους και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και στη Συρία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν στις δύο χώρες που επλήγησαν από τους ισχυρότατους σεισμούς.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονιστικό βίντεο από τον σεισμό στην Τουρκία: Εγκλωβισμένη καταγράφει τις στιγμές κάτω από τα ερείπια


Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας - Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Παραμυθένιες εικόνες από το κέντρο της Αθήνας - Στα λευκά και το Ζάππειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης