ΗΠΑ: Δυο πτώματα και τουλάχιστον 150 πεινασμένες γάτες βρέθηκαν σε σπίτι στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Δυο πτώματα και τουλάχιστον 150 πεινασμένες γάτες βρέθηκαν σε σπίτι στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο

Όλες οι γάτες λιμοκτονούσαν και πιθανότατα δεν είχαν τίποτα να φάνε ή να πιουν εδώ και μέρες - Τα αίτια του θανάτου του ζευγαριού δεν έχουν ανακοινωθεί με την αστυνομία να αποκλείει για την ώρα την εγκληματική ενέργεια

Collage_Maker-04-Feb-2023-01_33-AM
Περισσότερες από 100 πεινασμένες γάτες βρέθηκαν να ζουν σε άθλια κατάσταση μέσα σε ένα σπίτι στην κομητεία Γουέσττσεστερ της Νέας Υόρκης, όπου οι ιδιοκτήτες τους, ένας άνδρας και μια γυναίκα, βρέθηκαν νεκροί αυτή την εβδομάδα.

Η αστυνομία κλήθηκε από μέλος της οικογένειας να διενεργήσει έλεγχο στο σπίτι του ζευγαριού τη Δευτέρα, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με 150 γάτες και δυο πτώματα.

Τα αιλουροειδή είχαν παγιδευτεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ανέφεραν η αστυνομία του Yorktown και η SPCA Westchester. Για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να «σφραγίσουν» το σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί χρειάστηκε να καλέσουν την ομάδα διάσωσης του SPCA για να απομακρύνει τις περισσότερες γάτες από το «μικρό ερειπωμένο σπίτι», σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας των ζώων.

A scene from today while SPCA staff care for and gather more of the remaining cats in Yorktown Heights. We are so...

Posted by SPCA Westchester on Friday, February 3, 2023


Οι νεκροί ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν αναγνωρίστηκαν αμέσως από την αστυνομία, αλλά πιστεύεται ότι ήταν σύζυγοι.

Κλείσιμο
Η αστυνομία είπε ότι δεν υπήρχε παραβίαση της οικίας, αλλά η έρευνα για τους θανάτους «παρεμποδιζόταν» από «τον τεράστιο όγκο των γατών μέσα στην κατοικία», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Yorktown.

Όλες οι γάτες φαίνεται να έχουν υποστεί «χρόνια παραμέλησης», ενώ υπήρχαν αρκετές που εγκυμονούσαν, είπε η οργάνωση διάσωσης των ζώων.

cats


Τα αιλουροειδή υπέφεραν από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, των ματιών και του δέρματος, υποσιτισμό, αφυδάτωση – και μερικές γάτες είχαν «πιο σοβαρούς τραυματισμούς που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα», ανέφερε η SPCA.

Όλες οι γάτες λιμοκτονούσαν και πιθανότατα δεν είχαν τίποτα να φάνε ή να πιουν εδώ και μέρες.

Ενώ περίπου 100 γάτες απομακρύνθηκαν, οι υπόλοιπες «παραμένουν στο σπίτι, επειδή τα τοπικά καταφύγια δεν ήταν σε θέση να τις φιλοξενήσουν και κρίθηκε ασφαλέστερο να παραμείνουν στο σπίτι, με εθελοντές να αναλαμβάνουν να τις ταΐζουν.

cats1


Η SPCA Westchester αποκαλεί τη διάσωση τη μεγαλύτερη στην ιστορία της. Η κτηνιατρική φροντίδα και αποκατάσταση των γατών αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 40.000 δολάρια και η SPCA ζητά δωρεές.

Τα αίτια του θανάτου του ζευγαριού δεν έχουν ανακοινωθεί με την αστυνομία να αποκλείει για την ώρα την εγκληματική ενέργεια.




Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πολικό ψύχος από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη - Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Συμφωνία για το πλαφόν - $100 στο ρωσικό diesel και $45 στο μαζούτ ανα βαρέλι

Υπουργείο Πολιτισμού: Τι αλλάζει για τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας με την μετατροπή τους σε ΝΠΔΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης