Νταβός - Ολένα Ζελένσκα: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ένα νέο Τσερνόμπιλ

Νταβός - Ολένα Ζελένσκα: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ένα νέο Τσερνόμπιλ

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεχίσει τη στήριξή της στη χώρα της

wzBM1OQ-HPs7q_BR_1gDX6enkojjmVisfUrtV5NXU6U
Τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο όπως και τους επιχειρηματίες κάλεσε - από το βήμα του ετήσιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός - η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους με σκοπό τη συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία.

«Βρίσκομαι εδώ στο Νταβός γιατί βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που η παγκόσμια κοινότητα να μην μπορεί να επιλύσει» διεμήνυσε η Ζελένσκα από τη Σύνοδο στο Νταβός.


Από την ομιλία της στην Ελβετία, σχεδόν ένα χρόνο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εξαιτίας της οποίας έχουν οδηγηθεί σε φυγή σχεδόν 8 εκατ. πολίτες, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Στην Ουκρανία δεν υπάρχει μέρος που να είναι απολύτως ασφαλές».

«Γονείς με δάκρυα στα μάτια παρακολουθούν τις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τα παιδιά τους, αγρότες φοβούνται να επιστρέψουν στα χωράφια τους λόγω ναρκών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί ένα νέο Τσερνόμπιλ» υπογράμμισε.

«Δεν μπορείς να πάρεις μια μέρα άδεια από τον πόλεμο. Καθημερινά όλοι ζουν σε ένα διαρκές καθεστώς ρίσκου. Η Ρωσία δεν σταματά πουθενά» πρόσθεσε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

«Αντιμετωπίζουμε την απειλή κατάρρευσης του κόσμου, του κόσμου που φιλοδοξούμε να δούμε» κατέληξε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Oι Survivors του ΣΚΑΪ... επαγγελματίες με σύστημα «καμήλα»

Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο

Πότε βγαίνει η απόφαση για Φιλιππίδη - «Δεν μπορούσε να ανεχθεί το “όχι’’»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης