Qatargate: Φωτογραφίες ντοκουμέντο της La Repubblica - Τζιόρτζι και Παντσέρι κουβαλούν βαλίτσες με τα χρήματα

Qatargate: Φωτογραφίες ντοκουμέντο της La Repubblica - Τζιόρτζι και Παντσέρι κουβαλούν βαλίτσες με τα χρήματα

Οι φωτογραφίες είναι από συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Steigenberger των Βρυξελλών

panzeri_qatargate_new_mk
Φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι, δύο από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate με χαρτοφύλακα με χρήματα σε πολυτελές ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, δημοσιεύει σήμερα η La Repubblica.

Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι  σε πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, ο Εισαγγελέας στις Βρυξέλλες δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, που αποτελεί παράδειγμα για το πώς «διακινούνταν» οι δωροδοκίες, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το σύστημα ασφαλείας του ξενοδοχείου να αποτελούν μέρος της δικογραφίας.

«Είναι 10 Οκτωβρίου. Απομένουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σκηνή λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη βελγική πρωτεύουσα. Το Steigenberger Wiltcher's, που άνηκε κάποτε στην αλυσίδα Conrad ήταν η σταθερή επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν επισκεπτόταν την πόλη ως πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές συνόδους. Βρίσκεται σε  μια απο τις πιο κομψές περιοχές των Βρυξελλών και εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το επέλεξαν οι εκπρόσωποι του πλούσιου εμιράτου», αναφέρει το δημοσίευμα, βάζοντας τον αναγνώστη στο «κλίμα» της συνάντησης.

panzeri_qatargate_in__2_
panzeri_qatargate_in__3_
panzeri_qatargate_in__1_
panzeri_qatargate_xr
Φωτογραφίες ντοκουμέντο της La Repubblica - Τζιόρτζι και Παντσέρι κουβαλούν βαλίτσες με τα χρήματα



«Η ώρα είναι περίπου 5.30 το απόγευμα. Τρεις μαύρες Μερσεντές καταφθάνουν και παρκάρουν μπροστά από το ξενοδοχείο. Και οι τρεις είναι καταχωρημένες στη διπλωματική αποστολή του Κατάρ. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Ντόχα, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας, βγαίνουν από τα αυτοκίνητα. Τον υπουργό συνοδεύουν πέντε άλλοι άνδρες, και ο ένας κουβαλάει μια βαλίτσα, κάτι που μάλλον δεν προκαλεί έκπληξη» συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Αντόνιο Παντσέρι φτάνει στο Steigenberger Wiltcher's με έναν εμφανώς άδειο χαρτοφύλακα που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, θα μοιάζει γεμάτος όταν πια θα φύγει από το ξενοδοχείο.

Η συνάντηση

Κλείσιμο
Ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ μπαίνει στο ξενοδοχείο και ανεβαίνει συνοδευόμενος στον 4ο όροφο, όπου βρίσκεται η σουίτα του. Λίγο αργότερα φτάνουν εκεί ο Παντσέρι και ο Τζιόρτζι. Φωτογραφίες από το σύστημα ασφαλείας του ξενοδοχείου δείχνουν τον πρώην ευρωβουλευτή με τον χαρτοφύλακα στο χέρι. Πρόκειται για έναν χαρτοφύλακα που μοιάζει άδειος, όπως σχολίασαν οι ερευνητές της υπόθεσης, γράφει η εφημερίδα.

«Ο πρώην βοηθός του εμφανίζεται με την 20 μηνών κόρη του στο καρότσι. Η μητέρα της είναι η Εύα Καϊλή, που εκείνη την περίοδο ήταν ακόμη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου» προσθέτει ο αρθρογράφος.

«Δύο άνδρες από την αποστολή του Κατάρ τους υποδέχονται και τους συνοδεύουν στον τέταρτο όροφο». Στο διάδρομο που οδηγεί στη σουίτα του Αλ Μάρι, εμφανίζεται ένας άλλος άνδρας από την Ντόχα που, ακολουθώντας τον Παντσέρι, σέρνει μια άλλη τροχήλατη βαλίτσα. Όλα γίνονται γύρω στις έξι. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα, ο Τζιορτζι φεύγει από το δωμάτιο. Κατεβαίνει μερικούς ορόφους, αφήνει σε κάποιο πρόσωπο της κόρη του και μετά επιστρέφει αμέσως στον 4ο όροφο.

«Ίσως θεώρησε ότι η συνάντηση έμπαινε στην πιο κρίσιμη φάση της», γράφει η Repubblica.

Μια ώρα αργότερα, η συνάντηση τελειώνει. Ο Παντσέρι φεύγει από το ξενοδοχείο κρατώντας τον ίδιο χαρτοφύλακα με τον οποίο είχε έρθει. Η εισαγγελία έχει επισημάνει τον χαρτοφύλακα με έναν κόκκινο κύκλο. Γιατί; «Επειδή δείχνει πιο γεμάτος» γράφει η σχετική αναφορά. «Εν συντομία, η υποψία των δικαστικών αρχών ήταν ότι η εν λόγω συνάντηση ήταν μία από τις οργανωμένες παραδόσεις χρημάτων, με τη μεταφορά τους να γίνεται έτσι, από μια τροχήλατη βαλίτσα σε έναν χαρτοφύλακα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία με το λεωφορείο στο Βουκουρέστι - Τι υποστήριξε ο οδηγός

Νέα «θερμή εισβολή» τις επόμενες ημέρες - Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά

Αυξάνεται το πετρέλαιο θέρμανσης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης