Ιρμγκάρντ Φούρχνερ: Η πρώην γραμματέας στρατοπέδου συγκέντρωσης καταδικάστηκε για τις δολοφονίες 11.412 ανθρώπων

Ιρμγκάρντ Φούρχνερ: Η πρώην γραμματέας στρατοπέδου συγκέντρωσης καταδικάστηκε για τις δολοφονίες 11.412 ανθρώπων

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα έγινε που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου εδώ και δεκαετίες για εγκλήματα που συνδέονται με το Γ' Ράιχ.

043_dpa-pa_221121-99-600788_dpai
Η Ίρμγκαρντ Φούρχνερ, ήταν μόλις 18 ετών όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο στρατόπεδο Stutthof, που βρισκόταν στην κατεχόμενη από τους ναζί Πολωνία. Το 2021, η 96χρονη τότε Φούρχνερ, έγινε  η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου εδώ και δεκαετίες για εγκλήματα που συνδέονται με το Γ' Ράιχ.

Νωρίτερα την Τρίτη η ακροαματική διαδικασία έφτασε στο τέλος της με τους εισαγγελείς του δικαστηρίου ανηλίκων της πόλης Ίτσεχοε, στη βόρεια Γερμανία να ζητούν να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Η Φούρχνερ εργαζόταν ως γραμματέας του διοικητή του στρατοπέδου συγκέντρωσης και δικάστηκε από δικαστήριο ανηλίκων καθώς ήταν 18 ετών όταν τελέστηκαν τα εγκλήματα στα οποία κρίθηκε ότι ήταν συνεργός.

Σύμφωνα με το DPA ο εισαγγελέας Μάξι Βάντζεν κατά την αγόρευσή του δήλωσε ότι «αυτές οι διαδικασίες έχουν εξαιρετική ιστορική σημασία», ενώ οι εισαγγελικές αρχές την κατηγόρησαν ότι ήταν μέρος του μηχανισμού που βοήθησε τη λειτουργία του στρατοπέδου Stutthof των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Σημειώνεται πως η 97χρονη σήμερα Φούρχνερ «βοήθησε και παρότρυνε τους υπεύθυνους του στρατοπέδου στη συστηματική δολοφονία όσων ήταν φυλακισμένοι εκεί από τον Ιούνιο του 1943 έως τον Απρίλιο του 1945 στο πλαίσιο της εργασίας της ως στενογράφος και δακτυλογράφος στο γραφείο του διοικητή του στρατοπέδου». 

Την ίδια στιγμή η υπερήλικη γυναίκα επέλεξε τη σιωπή και δεν απάντησε στις εναντίον της κατηγορίες. Πάντως ακόμα και εάν έχουν περάσει 77 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανία εξακολουθεί να αναζητά πρώην εγκληματίες Ναζί που είναι ακόμη ζωντανοί προκειμένου να τους οδηγήσει σε δίκες.





Ειδήσεις σήμερα: 

Κιβωτός του Κόσμου: Έδιωξαν πρώην φιλοξενούμενη επειδή έκανε άμβλωση - «Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα παιδί»

Καιρός: Η κακοκαιρία «Denise» φέρνει καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επέστρεψε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση με βιτριόλι - «Εδώ ξεκίνησε για μένα μια άλλη ζωή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης