Λαβρόφ: H Ρωσία δεν είναι άμεμπτη αλλά δεν ντρέπεται να δείξει ποια είναι

Λαβρόφ: H Ρωσία δεν είναι άμεμπτη αλλά δεν ντρέπεται να δείξει ποια είναι

«Ο Μπόρις Τζόνσον και η Λις Τρας λένε συνεχώς ότι "πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία", "πρέπει να την αναγκάσουμε να γονατίσουμε. Εμπρός λοιπόν, κάντε το» δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ο Ρώσος ΥΠΕΞ

lavrov_dilwseis_xcr
«Δεν εισβάλαμε στην Ουκρανία», υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Απηχώντας για ακόμη μία φορά την πάγια θέση της Μόσχας για τα αίτια της εισβολής, τόνισε ότι η χώρα του «κήρυξε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση γιατί δεν είχε κανέναν άλλο τρόπο να εξηγήσει στη Δύση ότι η ώθηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν εγκληματική ενέργεια».

Από το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έχει δώσει ελάχιστες συνεντεύξεις σε δυτικά μέσα ενημέρωσης. Στο BBC επανέλαβε την επίσημη γραμμή του Κρεμλίνου ότι υπήρχαν Ναζί στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός «αποναζιστοποιεί» τη χώρα. 

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου κάλεσε τον Λαβρόφ να σχολιάσει την επίσημη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το ουκρανικό χωριό Γιαχίντνε, η οποία αναφέρει ότι «360 κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων 74 παιδιών και πέντε ατόμων με αναπηρία, εξαναγκάστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις να μείνουν για 28 μέρες στο υπόγειο ενός σχολείου χωρίς τουαλέτα και νερό... και 10 ηλικιωμένοι άνθρωποι πέθαναν».



«Αυτό είναι ο πόλεμος εναντίον των Ναζί;» ρώτησε ο δημοσιογράφος του BBC τον Λαβρόφ, με εκείνον να απαντά: «Είναι πολύ κρίμα... αλλά διεθνείς διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και άλλων εκπροσώπων του ΟΗΕ, δέχονται πιέσεις από τη Δύση. Και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των ψευδών ειδήσεων που διαδίδονται από τη Δύση... Η Ρωσία δεν είναι άμεμπτη. Η Ρωσία είναι αυτό που είναι. Και δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε ποιοι είμαστε», τόνισε.

Σχολιάζοντας την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο βρίσκεται εξάλλου και στον επίσημο κατάλογο των μη φιλικών χωρών της Ρωσίας, ο Λαβρός επισήμανε ότι πλέον δεν νομίζει ότι υπάρχει περιθώριο ούτε καν για ελιγμούς. «Και ο Μπόρις Τζόνσον και η Λιζ Τρας λένε ανοιχτά ότι "πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία", "πρέπει να αναγκάσουμε τη Ρωσία να γονατίσει". Συνεχίστε, λοιπόν, κάντε το!», τόνισε.


Ειδήσεις σήμερα

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Επιθυμώ τη θανατική ποινή για τη δικαίωση των παιδιών μου», λέει ο πατέρας των θυμάτων

Το «βαγόνι» Μακρόν-Σολτς-Ντράγκι «φρενάρει» στο φυσικό αέριο, τον πληθωρισμό και τα ομόλογα

Δυο νεκροί και ένας τραυματίας από πυρά μπροστά σε εκκλησία στην Αλαμπάμα - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης