Ρωσία - Λαβρόφ: Η Δύση θέλει να κάνει τη Μολδαβία... δεύτερη Ουκρανία

Ρωσία - Λαβρόφ: Η Δύση θέλει να κάνει τη Μολδαβία... δεύτερη Ουκρανία

Από τη μια η κυβέρνηση της Μολδαβίας μας ζητά καλή συμφωνία για το αέριο και από την άλλη μας απειλεί με ένταξη στην ΕΕ, είπε ο Λαβρόφ - Έχουμε δει τα όπλα που στέλνουν οι Δυτικοί στην Ουκρανία να κυκλοφορούν ήδη σε Κόσοβο και Αλβανία, πρόσθεσε

lavrov
Κατηγορίες κατά της Δύσης πως «προσπαθεί να κάνει τη Μολδαβία... μια δεύτερη Ουκρανία» εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Προσπαθούν σαφώς να μετατρέψουν τη Μολδαβία σε μια δεύτερη Ουκρανία» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας το αίτημα της συγκεκριμένης χώρας να ενταχθεί στην ΕΕ. «Η κυβέρνηση της Μολδαβίας μας ικετεύει από τη μια για καλές συμφωνίες στην προμήθεια αερίου και μετά μας απειλεί πως αν δεν κάνουμε παραχωρήσεις στι αίτημά τους, τότε θα ενταχθούν στην ΕΕ» είπε ο Λαβρόφ.

Για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία που έχουν «παγώσει», ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε πως το ίδιο το Κίεβο έχει υπογράψει ότι δεν επιθυμεί διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. «Ακόμη δεν καταλαβαίνουμε τι είδους οδηγίες λαμβάνει ο Ζελένσκι από τους δασκάλους του στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, ο Λαβρόφ είπε πως «δεν ξέρω αν δοθεί στην Ουκρανία οδικός χάρτης για την προετοιμασία της ένταξης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα σημαίνει μόνο ένα πράγμα, ότι η ΕΕ είναι για άλλη μια φορά έτοιμη να κλείσει τα μάτια σε όλα τα κριτήριά της που πάντα υπήρχαν για τους υποψηφίους και είναι έτοιμη να καθοδηγηθεί αποκλειστικά από γεωπολιτικές σκοπιμότητες».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι στρατιωτικοί στη Δύση κατανοούν όλους τους κινδύνους που συνδέονται με την προμήθεια βαρέων όπλων στην Ουκρανία. «Ελπίζω πραγματικά ότι εκτός από τους πολιτικούς που ανεύθυνα απαιτούν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με ό,τι θέλει, υπάρχουν ακόμη στρατιωτικοί που καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται και που κατανοούν τους κινδύνους που συνδέονται με αυτό», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι «ο Ζελένσκι λέει: δώστε μου όπλα μεγάλου βεληνεκούς, δεν θα επιτεθώ σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θεωρεί ότι η Κριμαία είναι έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας; Και πιστεύει ότι το Ντονμπάς είναι έδαφος των Λαϊκών Δημοκρατιών Λουχάνσκ και Ντονέτσκ;». Ακόμα, είπε πως αρκετά από τα όπλα που στέλνουν οι Δυτικοί στην Ουκρανία, έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται στη «μαύρη αγορά. Τα έχουμε δει να κυκλοφορούν σε Αλβανία και Κόσοβο».


Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βενιζέλος, με ήπια συμπτώματα - Εισήχθη στο «Σωτηρία»

Ανοίγει η πλατφόρμα για να πάρουν τα αποτελέσματα μέσω SMS οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών

«Θα τα ξαναχτίσουμε όλα», δεσμεύτηκαν Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στον Ζελένσκι από το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης