Προνομιακή τιμή φυσικού αερίου υποσχέθηκε στη Σερβία ο Πούτιν

Προνομιακή τιμή φυσικού αερίου υποσχέθηκε στη Σερβία ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς

putin_vucic11
Προνομιακή τιμή για τη Σερβία στην προμήθεια φυσικού αερίου υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Πετύχαμε μία καλή συμφωνία. Η τιμή του αερίου θα καθορίζεται με βάση την τιμή του αργού πετρελαίου και θα κυμαίνεται από 310 έως 408 δολάρια τα χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Βούτσιτς μετά τη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο. Διευκρίνισε ότι η συμφωνία θα έχει τριετή διάρκεια και θα αφορά την προμήθεια ποσότητας 2,2 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Η Σερβία είχε δεκαετές συμβόλαιο με την GazProm που λήγει στις 31 Μαΐου. Ο κ. Βούτσιτς επισήμανε ότι με τη σημερινή συμφωνία που έκανε με τον κ. Πούτιν επιτυγχάνεται η ενεργειακή ασφάλεια για τον επερχόμενο χειμώνα όταν -όπως είπε- η Σερβία θα πληρώνει το φυσικό αέριο έως και δέκα φορές φθηνότερα απ' ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία Βούτσιτς-Πούτιν έγινε αναφορά και στο θέμα της Ουκρανίας. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την κατάσταση και του επισήμανε ότι «το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Μόσχα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, το γνωρίζει το Κίεβο όπως και τα κέντρα εξουσίας των δυτικών χωρών». Ο Αλ. Βούτσιτς ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον ενημέρωσε για κάποιες πτυχές του σχεδίου ωστόσο αρνήθηκε να τις αποκαλύψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πούτιν «χάνει την όρασή του» και «οι γιατροί του δίνουν το πολύ 3 χρόνια ζωής» λέει στέλεχος της FSB

Στον Έβρο ο Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη η ασπίδα προστασίας των συνόρων μας

Ο πατέρας του Ράινερ ξεσπά για τη Δικαιοσύνη στην Ελλάδα - «Να μην γίνει η χώρα καταφύγιο για απαγωγείς παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης