Τουρκία: Χρησιμοποιεί ισραηλινή εταιρεία λόμπι για να αλλάξει τη γνώμη του Κογκρέσου για τα F-16

Τουρκία: Χρησιμοποιεί ισραηλινή εταιρεία λόμπι για να αλλάξει τη γνώμη του Κογκρέσου για τα F-16

Εκπρόσωποι της εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές από την Άγκυρα, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με 150 μέλη του Κογκρέσου για να τα ενημερώσουν για τις θέσεις της Τουρκίας

turkika_f16_xr
Να αλλάξει τη γνώμη του Κογκρέσου προσπαθεί η Τουρκία, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της πολεμικής της αεροπορίας, μέσω της αναβάθμισης 80 F-16 που διαθέτει και την αγορά άλλων 40 από τις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τζουμχουριέτ» και αναπαράγει ο ΣΚΑΪ, η Άγκυρα έχει ξεκινήσει εκστρατεία με λομπίστες στην Ουάσινγκτον, χρησιμοποιώντας σαν «όχημα» μια γνωστή ισραηλινή  εταιρεία, που ειδικεύεται σε αυτό το πεδίο.

Εκπρόσωποι της εταιρείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με 150 μέλη του Κογκρέσου για να τα ενημερώσουν για τις θέσεις της Τουρκίας, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Άγκυρα στο ΝΑΤΟ.

Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως γίνονται, πλέον, οι τελευταίες προσπάθειες από την τουρκική πλευρά για τη μεταστροφή του Κογκρέσου, πριν την άφιξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ στις 18 Μαΐου. Στην Άγκυρα φέρονται να έχουν αναγνωρίσει πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι γύρω από την απόκτηση F-35, αλλά θέλουν τουλάχιστον να προχωρήσουν το θέμα με τα F-16.


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανός εγκλωβισμένος στο Αζοφστάλ ζητά από τον Έλον Μασκ να βοηθήσει

«Ο μονάκριβός μου, ο Μάριός μου»: Θρήνος και ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο του 7χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ο εισαγγελέας ερευνά την καταγγελία για βιασμό κατά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης