Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μακρόν για την επανεκλογή του

Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μακρόν για την επανεκλογή του

Τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών Τουρκίας και Γαλλίας - Ο Ερντογάν τόνισε στον Μακρόν πως είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

macron_erdogan1
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να συγχαίρει τον Γάλλο ομόλογό του για την επανεκλογή του, ενώ συζήτησαν και για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσω της διπλωματίας, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ανέφερε το γραφείο του Ερντογάν σε ανακοίνωσή του.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στη γαλλική προεδρία», προστίθεται.

Οι δεσμοί της Άγκυρας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, είναι περίπλοκοι για μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία και των κινήσεών της στη Συρία, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν και ο Μακρόν έχουν ανταλλάξει σκληρές εκφράσεις σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Οι εντάσεις, ωστόσο, έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, αφού οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για την αποκατάσταση των σχέσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι καλό για τις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας το γεγονός ότι ο Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος.


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνει εξοικονόμηση ρεύματος - Αλλάζουν οι ενεργοβόρες συσκευές

Καλύπτεται έως και το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα προ κρίσης - Φόρος 90% στα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος

Η Δημοκρατία των Φίτζι κατάσχεσε την αξίας $300 εκατ. θαλαμηγό του Ρώσου ολιγάρχη Κερίμοφ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης