Ρωσία: Η Καμπάεβα επέστρεψε στη Μόσχα - Ο Πούτιν τη θέλει για «να ανακοινώσει τη νίκη επί της Ουκρανίας»

Ρωσία: Η Καμπάεβα επέστρεψε στη Μόσχα - Ο Πούτιν τη θέλει για «να ανακοινώσει τη νίκη επί της Ουκρανίας»

Τα διεθνή ΜΜΕ θεωρούσαν ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής βρισκόταν απομονωμένη στα ελβετικά βουνά - Εμφανίστηκε σε φεστιβάλ, φορώντας καρφίτσα με τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου και ποζάροντας μπροστά από το σύμβολο «Ζ»

alina-kabaeva3
Είναι μάλλον ο μεγάλος του έρωτας. Για τον 69χρονο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η επίσημη ερωμένη του, Αλίνα Καμπάεβα, παίζει όχι μόνο ενεργό ρόλο στην προσωπική του ζωή - και ως μητέρα των παιδιών του - αλλά και στη ρωσική προπαγάνδα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τα διεθνή ΜΜΕ θεωρούσαν ότι, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Χρυσή Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής βρισκόταν απομονωμένη στα ελβετικά βουνά σε υπερπολυτελές σαλέ.

Αλλά τώρα, η επίσημη ερωμένη του Ρώσου προέδρου επέστρεψε από την Ελβετία για να χρησιμεύσει ως εργαλείο προπαγάνδας του Κρεμλίνου, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild.



Δεν είναι τυχαίο ότι, πριν από λίγες ημέρες, η Αλίνα Καμπάεβα εμφανίστηκε δημοσίως στη Μόσχα. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η αγαπημένη του Πούτιν εθεάθη στο ομώνυμο «Φεστιβάλ Αλίνα» στη ρωσική πρωτεύουσα ποζάροντας μπροστά στο διαβόητο ρωσικό σύμβολο «Ζ» - συνώνυμο της επίθεσης του Πούτιν στην Ουκρανία.

Κλείσιμο
Η 38χρονη Ρωσίδα παρουσίασε το φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής, στο οποίο συμμετείχε στρατιωτική χορωδία με τραγούδια της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ εμφανές ήταν και το ρωσικό στρατιωτικό σύμβολο «Ζ», όπως σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Αυτή η γιορτή δεν είναι μόνο για ολόκληρη τη χώρα, αυτή είναι μια γιορτή για κάθε οικογένεια. Κάθε οικογένεια έχει μια ιστορία πολέμου και δεν πρέπει ποτέ να την ξεχνάμε, αλλά να τη μεταφέρουμε, από γενιά σε γενιά», δήλωσε χαμογελαστή η Καμπάεβα.

putin_kabaeva


Στο φόρεμά της ήταν καρφιτσωμένη και μία κορδέλα του Αγίου Γεωργίου σε σημείο που να μπορούν να την δουν οι πάντες. Για τους Ρώσους, η κορδέλα αυτή είναι ένα σύμβολο νίκης. Θυμίζει τη νίκη της Μόσχας κατά της χιτλερικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για το λόγο αυτό, οι συγκεκριμένες κορδέλες φοριούνται πλέον πολύ πιο συχνά μετά της προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Η κορδέλα του Αγίου Γεωργίου και το σύμβολο «Ζ» κάνουν μία διεστραμμένη προπαγάνδα. Το Κρεμλίνο και η Αλίνα Καμπάεβα εξίσωσαν τη σοβιετική νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας με την εισβολή στην Ουκρανία», επισημαίνει η εφημερίδα Bild και προσθέτει: «Αλλά η πιο «περίεργη» δημόσια εμφάνιση της Καμπάεβα δεν έχει έρθει ακόμη, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Πούτιν: θέλει η ίδια να ανακοινώσει τη νίκη της Ρωσίας επί της Ουκρανίας στους εορτασμούς της 9ης Μαΐου (Ημέρα Νίκης της Μόσχας κατά της χιτλερικής Γερμανίας). Ή αλλιώς την επιτυχία της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως αποκαλείται επισήμως στη Ρωσία η εισβολή στη γειτονική χώρα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το όνειρο του Πούτιν δεν θα γίνει πραγματικότητα».

Το γεγονός ότι ο Πούτιν εμφανίζει δημοσίως τη Καμπάεβα δείχνει επίσης ότι, έχοντας στο πλευρό του μια γυναίκα, θέλει να ενισχύσει τη ρωσική προπαγάνδα. Και η Καμπάεβα είναι ιδανική σε αυτό το ρόλο.

Στη Ρωσία, το «κορίτσι - λάστιχο» (όπως είναι το παρατσούκλι της) από τις επιτυχίες της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ρυθμικής γυμναστικής, είναι ιδιαίτερη αγαπητή.

Από το 2014, η επίσημη ερωμένη του Πούτιν είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στον όμιλο ΜΜΕ «National Media Group», το οποίο ακολουθεί τη «γραμμή» του Κρεμλίνου.

Η εφημερίδα «Bild» υπενθυμίζει ότι, η Καμπάεβα εθεάθη ιδιαίτερα ανανεωμένη στη Μόσχα με τις «κακές γλώσσες» να ισχυρίζονται ότι αφέθηκε στα χέρια πλαστικού χειρουργού. Πάντως, το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένο.

Υπενθυμίζεται ότι, η σχέση τους ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν ο Πούτιν ήταν ακόμα παντρεμένος με την πρώην σύζυγό του Λιουντμίλα. Το ζευγάρι χώρισε το 2014.

Το πρώτο παιδί του Πούτιν και της Καμπάεβα λέγεται ότι γεννήθηκε προτού βγει το διαζύγιο του Ρώσου προέδρου.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου δεν αρνείται τη σχέση του με την Καμπάεβα, αλλά ούτε και την επιβεβαιώνει.


Δείτε βίντεο: Η Καμπάεβα επέστρεψε στη Μόσχα - Ο Πούτιν τη θέλει για «να ανακοινώσει τη νίκη επί της Ουκρανίας»
Η Καμπάεβα επέστρεψε στη Μόσχα - Ο Πούτιν τη θέλει για «να ανακοινώσει τη νίκη επί της Ουκρανίας»


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πιο γνωστός ποδοσφαιρικός ατζέντης, Μίνο Ραϊόλα

«Ο Μάνος δεν έδωσε σε κανέναν την έγκριση ώστε να ανέβει το βίντεο κλιπ του», λέει φίλος του Δασκαλάκη

Εκπαιδευμένα δελφίνια ανέπτυξαν οι Ρώσοι στη Μαύρη Θάλασσα - Ποια είναι η αποστολή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης