Κτηνοτρόφοι στη Σαουδική Αραβία κάνουν... μπότοξ σε καμήλες για να τις «ομορφύνουν»

Κτηνοτρόφοι στη Σαουδική Αραβία κάνουν... μπότοξ σε καμήλες για να τις «ομορφύνουν»

Οι κτηνοτρόφοι έχει απώτερο στόχο να βάλουν στη τσέπη τους μεγάλα ποσά κερδίζοντας σε διαγωνισμούς ομορφιάς

camel
Σε μπότοξ αλλά και άλλες ενέσεις ορμονών που κάνουν τα ζώα να φαίνονται πιο «υγιή», καταφεύγουν πολλοί κτηνοτρόφοι στη Σαουδική Αραβία.

Ομορφαίνοντας τα ζώα, οι κτηνοτρόφοι έχει απώτερο στόχο να βάλουν στη τσέπη τους μεγάλα ποσά κερδίζοντας σε διαγωνισμούς ομορφιάς.

Όπως αναφέρει το CNN, στον παραδοσιακό διαγωνισμό ομορφιάς με καμήλες που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ριάντ και ξεκινά 1η Δεκεμβρίου, η κριτική επιτροπή απέκλεισε 43 ζώα, σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στις αθέμιτες και απάνθρωπες μεθόδους των κτηνοτρόφων τους που «παραβίασαν τους κανόνες του διαγωνισμού» με στόχο το κέρδος.

Το 40ήμερο Φεστιβάλ Καμήλας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Βασιλιάς της χώρας Αμπντουλαζίζ, πραγματοποιείται περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Σαουηδικής Αραβίας.

Φέτος είναι η έκτη χρονιά του διαγωνισμού με τους κτηνοτρόφους να βάζουν τα δυνατά τους για να λάβουν το ποσό των 66 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας «Saudi Press Agency» (SPA).

Ωστόσο, προκειμένου να αποσπάσουν το χρηματικό έπαθλο, πολλοί αδίστακτοι κτηνοτρόφοι έχουν κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούν μεθόδους για να κάνουν τις καμήλες τους πιο «ωραίες». όπως έγχυση σιλικόνης και άλλων ορμονών προκειμένου να φουσκώνουν το δέρμα τους βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την εμφάνισή τους, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο (SPA).

Κλείσιμο
Οι διοργανωτές του φετινού διαγωνισμού αντιμετώπισαν 147 περιπτώσεις παραβίασης -πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη του φεστιβάλ, όπως μεταδίδει το CNN.

Σαράντα τρεις διαγωνιζόμενοι αποκλείστηκαν με τον Μαρζούκ Αλ-Νάτο, εκπρόσωπο της νομικής επιτροπής του φεστιβάλ να επισημαίνει ότι, οι κτηνοτρόφοι που διαπιστώθηκε ότι παραβίασαν τους κανόνες, υποχρεούνται να πληρώσουν πρόστιμο ανάλογα με την παράβαση.

Για παράδειγμα, το πρόστιμο για μπότοξ ή έγχυση άλλων ορμονών στα δύστυχα ζώα μπορεί να φθάσει τις 27.000 δολάρια ανά καμήλα ενώ το πρόστιμο για το κόψιμο της ουράς τους τις οκτώ χιλιάδες δολάρια.

Οι ιδιοκτήτες των ζώων που αναδεικνύονται νικητές του διαγωνισμού λαμβάνουν χρηματικά έπαθλα και η αναγνώριση αυτή τους παρέχει τη δυνατότητα να πουλήσουν τις καμήλες τους σε υψηλότερες τιμές.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Ιερώνυμος στην συνάντηση στο Μαξίμου

Ο δολοφόνος στη Γλυφάδα μετά τη σφαγή αποτελείωσε τον 66χρονο με αεροβόλο

Διασωληνώθηκε ο Γιώργος Τράγκας στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» - Είναι ανεμβολίαστος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης