Μεγαλύτερο περιορισμό επαφών ζήτησε και πάλι ηυπηρεσιακή Καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την υπερβολική επιβάρυνση του συστήματος υγείας.
«Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή επειδή εξακολουθούμε να έχουμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, η οποία μόλις προχθές είχε ζητήσει από τα κόμματα του επόμενου κυβερνητικού συνασπισμού να εγκρίνουν γενικό λοκντάουν δύο εβδομάδων, κάτι που αρνήθηκαν.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Σολτς θα ορκιστεί στις 6 Δεκεμβρίου και για τις 9 έχει ήδη προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων. «Πρέπει να δούμε αν μπορεί να υπάρξει ημερομηνία πιο νωρίς», είπε σήμερα η απερχόμενη Καγκελάριος.
Αναφερόμενη στο νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων (75.961) και στα 100.000 θύματα της πανδημίας που συμπληρώθηκαν σήμερα, η 'Αγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για «πολύ θλιβερή ημέρα», ειδικά, όπως είπε, καθώς προστίθενται καθημερινά περίπου 300 νεκροί.
Η μετάβαση της εμβληματικής επένδυσης σε παραγωγική λειτουργία, αναδεικνύει ένα νέο πρότυπο βιομηχανικής ανάπτυξης, όπου οι κρίσιμες πρώτες ύλες, η τεχνολογική καινοτομία και η υπεύθυνη λειτουργία, δημιουργούν ισχυρή εθνική αξία