Σουηδία: Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον οκτώ ώρες μετά την εκλογή της
Λίγο μετά τους πανηγυρισμούς, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας υποχρεώθηκε σε παραίτηση γιατί καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης – Ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει τον σχηματισμό μονοκομματικής κυβέρνησης
Αναπάντεχη τροπή πήραν οι πανηγυρισμοί τηςΜαγκνταλένα Άντερσον,που το πρωί βίωσε κλίμα ευφορίας, όταν εξελέγη ως πρωθυπουργός της Σουηδίας και έγινε η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα.
Οκτώ ώρες μετά, η Άντερσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Κι αυτό επειδή οι βουλευτές καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, οδηγώντας στην έξοδο από αυτήν το συγκυβερνών κόμμα των Πρασίνων.
«Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δεν θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται» σχολίασε η Άντερσον, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Όπως εξήγησε είπε «στον πρόεδρο (του κοινοβουλίου) ότι επιθυμώ να παραιτηθώαπό την πρωθυπουργία». Πάντως, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει την πολιτική, καθώς θα επιχειρήσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και να λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.
Αποχώρησαν οι Πράσινοι από τον συνασπισμό
Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό επειδή καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο κοινοβούλιο. «Θέλαμε να έχουμε την έγκριση ώστε να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές. Δεν είναι δουλειά του κόμματος των Πρασίνων να εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι Σουηδοί Δημοκράτες», είπε η συμπρόεδρος του κόμματος, Μάρτα Στεβένι.
Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης απορρίφθηκε, ενώ πέρασε το αντίστοιχο νομοσχέδιο που προωθούσαν τρία δεξιά κόμματα, μεταξύ των οποίων και το αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.