Λευκός Οίκος: Διατηρούμε τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια

Λευκός Οίκος: Διατηρούμε τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια

Η αμερικανική κυβέρνηση εστίασε στην ταχεία εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης

psakiart
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «διατηρούν επί του παρόντος τους υφιστάμενους περιορισμούς» στα διεθνή ταξίδια, παρά τα αιτήματα, ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αμοιβαιότητα, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στην τακτική συνέντευξη Τύπου.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Πρόσθεσε πως τα τρέχοντα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ δείχνουν μια θετική τάση και αντικατοπτρίζουν ότι οι άνθρωποι κατανοούν τον επείγοντα χαρακτήρα του εμβολιασμού.

Η Ψάκι τόνισε ότι έχει καταγραφεί μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 μεταξύ των μη εμβολιασμένων Αμερικανών, αλλά ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αποφεύγουν σοβαρές μορφές ασθένειας.

Bloomberg: «Η οργή φουντώνει» στην ΕΕ με την άρνηση του Μπάιντεν να άρει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τους Ευρωπαίους

Ολοένα και αυξάνεται ο εκνευρισμός των ευρωπαϊκών κρατών με την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία αρνείται να άρει τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που εμποδίζουν την πλειοψηφία των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου να επισκεφθούν τις ΗΠΑ, ενώ οι επικριτές της στρατηγικής Μπάιντεν κάνουν λόγο για αντιφατικούς κανονισμούς, μεγάλη οικονομική ζημιά και μια παρωχημένη στρατηγική περιορισμού της πανδημίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, οι ΗΠΑ έχουν άρει το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων περιορισμών για την πανδημία, όμως τα διεθνή ταξίδια παραμένουν σε ασφυκτικό κλοιό απαγορεύσεων, εν μέσω της επέλασης της άκρως μεταδοτικής Μετάλλαξης Δέλτα.

Πηγές του site από τον διπλωματικό κόσμο αναφέρουν πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει δώσει την παραμικρή ένδειξη για το πότε σχεδιάζει να άρει τους κανονισμούς που απαγορεύουν τα ταξίδια από τη ζώνη Σένγκεν των 26 χωρών, μήνες μετά τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας που θα ασχολούνταν με το εν λόγω ζήτημα, και παρά τις ανοδικές τάσεις στα ποσοστά εμβολιασμού και τις επιστημονικές αποδείξεις ότι αυτού του είδους οι απαγορεύσεις έχουν μικρή αποτελεσματικότητα.

Ειδήσεις σήμερα: 
Στις 30/7 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολισμούς 12-15 ετών - Θεμιστοκλέους: «Τσαρλατάνοι» οι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» για τουλάχιστον 100 νέα κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις - Μεγάλη έξαρση στη Βόρεια Ελλάδα

Ποινικός Κώδικας: Έρχονται αυστηρές ποινές για ειδεχθή εγκλήματα - Πιο δύσκολη και η αποφυλάκιση βαρυποινιτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης