Νέα εποχή στις σχέσεις Ισραήλ - Εμιράτων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο ισραηλινό προξενείο στο Ντουμπάι

Νέα εποχή στις σχέσεις Ισραήλ - Εμιράτων: Εγκαινιάστηκε το πρώτο ισραηλινό προξενείο στο Ντουμπάι

Τα εγκαίνια πραγματοποιήσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γιαίρ Λαπίντ -  «Το νέο προξενείο συμβολίζει την ικανότητά μας να αλλάζουμε τον κόσμο» τόνισε ο Ισραηλινός πρώην τηλεστάρ

lapid_uae
Μία νέα εποχή ανατέλλει στις σχέσεις Ισραήλ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, να εγκαινιάζει σήμερα το πρώτο προξενείο της χώρας του στο Ντουμπάι.

Φορώντας μάσκα, ο πρώην τηλεστάρ του Ισραήλ έκοψε την κορδέλα ανοίγοντας προξενείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άλλοτε εχθρό της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ.

«Είμαστε εδώ για να μείνουμε», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «(Η κίνησή μας αυτή) συμβολίζει την ικανότητά μας να αλλάζουμε τον κόσμο».

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, ο Λαπίντ τόνισε ότι το ισραηλινό προξενείο στο Ντουμπάι είναι ένα κέντρο διαλόγου και συνεργασίας. «Αυτό που ανοίγουμε σήμερα δεν είναι μόνο ένα προξενείο, αλλά και το κέντρο της συνεργασίας μας», είπε και πρόσθεσε: «Αυτό το μέρος συμβολίζει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε μαζί, να αλλάζουμε τον κόσμο μαζί».

UAE: "We're here to stay" - Israeli FM Lapid inaugurates embassy in Abu Dhabi


Ο Ισραηλινός υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η ειρήνη μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ «δεν είναι μεταξύ κυβερνήσεων και ηγετών, αλλά μεταξύ ανθρώπων και εθνών».

Κλείσιμο
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μαζί με το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο άρχισαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ πριν ένα χρόνο, στο πλαίσιο των «Συμφωνιών του Αβραάμ» που συνήφθησαν με τη μεσολάβηση του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συμφωνίες αυτές σηματοδότησαν μια στρατηγική σύσφιξης των σχέσεων των χωρών της Μέσης Ανατολής έναντι του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διήμερη επίσκεψη του Λαπίντ στο Ντουμπάι (βρίσκεται από χθες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), είναι η πρώτη σε κράτος του Κόλπου από έναν εν ενεργεία Ισραηλινό υπουργό μετά την υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ, τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Το Ισραήλ επιθυμεί ειρήνη με τους γείτονές του -με όλους τους γείτονές του. Δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Η Μέση Ανατολή είναι το σπίτι μας», δήλωσε χθες ο Λαπίντ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτήρισε χθες τις Συμφωνίες του Αβραάμ ως μια «ψευδαίσθηση», σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναγνωστόπουλος: Δεν ταξίδεψα στη Σούδα, δεν γνωρίζω τον «Κρητικό» - Τι είπε για το ημερολόγιο της Καρολάιν

Δεύτερο κύμα καύσωνα: Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος - «Καμίνι» και η Αττική

Νέο επικουρικό ταμείο: Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που προωθείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης