Κορωνοϊός: Η Λιβύη παρέλαβε το πρώτο φορτίο εμβολίων

Κορωνοϊός: Η Λιβύη παρέλαβε το πρώτο φορτίο εμβολίων

Πάνω από 100.000 δόσεις του ρωσικού Sputnik-V παραδόθηκαν στη Λιβύη – Η χώρα καταγράφει αύξηση κρουσμάτων, ενώ το σύστημα υγείας είναι ανεπαρκές, λόγω των συρράξεων

sputnikv2
Η Λιβύη παρέλαβε σήμερα ένα πρώτο φορτίο εμβολίων κατά της Covid-19 με την άφιξη στην Τρίπολη πάνω από 100.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, την ώρα που η χώρα καταγράφει μια αύξηση των κρουσμάτων, με ένα σύστημα υγείας καταπονημένο λόγω των συρράξεων.

«Καταφέραμε να εισαγάγουμε το πρώτο φορτίο εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού, το οποίο θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες παραδόσεις», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά στο Twitter.

Λίγο αφότου εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, ο Ντμπεϊμπά διαβεβαίωσε πως η πρόσβαση στα εμβόλια είναι μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του, επικρίνοντας την προηγούμενη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Οι «101.250 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V έφθασαν στην Τρίπολη», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Ντμπεϊμπά κάλεσε τους πολίτες να «εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμών», την οποία άνοιξαν οι αρχές στις αρχές Μαρτίου για να προετοιμάσουν την εκστρατεία εμβολιασμών.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 162.294 κρούσματα covid-19 και 2.737 νεκρούς, στη χώρα των σχεδόν 7 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

«Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 33χρονος που προσπάθησε να περάσει κοκαΐνη στη χώρα


Με click away πουλούσε «μαϊμούδες» από το σπίτι του στη Βόρεια Ελλάδα


Υπευθυνότητα και σύνεση ζητά το Μαξίμου από τους εμπόρους Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης