Κολομβία: Διασώθηκαν 14 χρυσωρύχοι που είχαν παγιδευτεί σε στοά σε βάθος 180 μέτρων
Δείτε βίντεο
Αίσιο τέλος είχε, σύμφωνα με την El Pais, η περιπέτεια 14 ανθρώπων που παγιδεύτηκαν χθες Τετάρτη σε χρυσωρυχείο στην περιοχή της Μπαράνκο δε Λόμπα, πόλης στη νότια περιφέρεια Μπολίβαρ.
Ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε επιβαιωσε ότι οι 14 χρυσωρύχοι που είχαν παγιδευτεί λόγω κατολίσθησης διασώθηκαν μερικές ώρες αφότου σήμανε ο συναγερμός και έσπευσαν σωστικά συνεργεία.
«Έγινε κατολίσθηση, συγκαλέσαμε τη δημοτική επιτροπή διαχείρισης κινδύνων. Στήσαμε ενιαίο επιχειρησιακό κέντρο για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο δήμαρχος της περιοχής.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.