Πέθανε ο γιος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Η μάχη με τον καρκίνο και οι μεταμοσχεύσεις σε παιδική ηλικία

Πέθανε ο γιος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ - Η μάχη με τον καρκίνο και οι μεταμοσχεύσεις σε παιδική ηλικία

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε ότι πέθανε από καρκίνο των χοληφόρων πόρων στο ήπαρ

2708575GM012_screening_0
Την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Καλιφόρνια άφησε ο Τζέιμς Ρέντφορντ, γιος του θρύλου του κινηματογράφου Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο Τζέιμς Ρέντφορντ έφυγε σε ηλικία 58 ετών την Παρασκευή και όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του πέθανε από καρκίνο των χοληφόρων πόρων στο ήπαρ, ο οποίος διαγνώστηκε ενώ ήταν σε αναμονή για μεταμόσχευση τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Τζέιμς Ρέντφορντ έδινε μάχη ενάντια στην Πρωτογενή Σκληρυντική Χολαγγειίτιδα, μια σπάνια αυτοάνοση νόσο που επηρεάζει το ήπαρ, για σχεδόν 30 χρόνια.

«Η θλίψη είναι ανυπολόγιστη με την απώλεια ενός παιδιού. Ο Τζέιμι ήταν ένας στοργικός γιος, σύζυγος και πατέρας. Η κληρονομιά του ζει μέσα από τα παιδιά του, την τέχνη, τις ταινίες και το αληθινό πάθος για τη συντήρηση και το περιβάλλον», ανέφερε εκπρόσωπος του 84χρονου Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός θρηνεί με την οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και ζητά να γίνει σεβαστή η ανάγκη τους για ιδιωτικότητα.



Το πρωί της Δευτέρας, η σύζυγός του, Κάιλ, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες του σκηνοθέτη και ακτιβιστή για να τιμήσει τη ζωή του.

«Ο Τζέιμι πέθανε σήμερα. Είμαστε λυπημένοι. Έζησε μια όμορφη, εντυπωσιακή ζωή και αγαπήθηκε από πολλούς. Θα λείψει πολύ. Ως σύζυγός του επί 32 χρόνια, είμαι πολύ ευγνώμων για τα δύο εντυπωσιακά παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτά τα τελευταία 2 χρόνια».

Η μάχη του Τζέιμς Ρέντφορντ είχε ξεκινήσει από την παιδική ηλικία, ενώ το 1993 έκανε δύο μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Κλείσιμο
Ο φιλάνθρωπος συνέχισε ιδρύοντας το James Redford Institute For Transplant Awareness, το οποίο ήταν ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την εκπαίδευση ανθρώπων σχετικά με τη δωρεά οργάνων και ιστών.

Αργότερα ίδρυσε με τον πατέρα του το μη κερδοσκοπικό The Redford Center, με στόχο την παραγωγή ταινιών και την παροχή επιδοτήσεων σε κινηματογραφιστές που επικεντρώνονται στο περιβάλλον και το κλίμα με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση για την κλιματική αλλαγή.


Ειδήσεις σήμερα: 

Στο Βόρειο Αιγαίο πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού - Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

Άνοιξη του 2022 η έναρξη της κατασκευής για την γραμμή 4 του μετρό

Κακοκαιρία εξπρές με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Χαλάζι στην Κρήτη (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης