Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Φάουτσι κατηγορεί τον Τραμπ ότι με τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις θέτει σε κίνδυνο τους Αμερικανούς

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο Φάουτσι κατηγορεί τον Τραμπ ότι με τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις θέτει σε κίνδυνο τους Αμερικανούς

Σε Πενσυλβάνια και Αιόβα συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Τραμπ χωρίς να φοράει μάσκα - Στις οκτώ μονάδες η διαφορά Μπάιντεν - Τραμπ

trump_vote
Χωρίς μάσκα συνεχίζει απτόητος την προεκλογική του εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ με τον «Τσιόδρα των ΗΠΑ», Δρ. Άντονι Φάουτσι να του επιτίθεται δριμύτατα κατηγορώντας τον ότι εκθέτει σε κίνδυνο τους Αμερικανούς πολίτες με τις μαζικές συγκεντρώσεις, όπου οι πολίτες ακολουθούν το κακό παράδειγμα του προέδρου.

Μετά τη Φλόριντα ο Τραμπ θα επισκεφθεί την Πενσυλβάνια και την Αιόβα για να πείσει τους Αμερικανούς ότι πλέον είναι υγιέστατος μετά την περιπέτειά του με τη νόσο Covid-19.

«Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αυτήν την εβδομάδα - ξεκινώντας χθες το βράδυ με τη Φλόριντα - απειλούν να εξαπλώσουν ταχύτερα τη νόσο Covid-19», προειδοποιεί ο κορυφαίος επιδημιολόγος στις ΗΠΑ κουνώντας το... δάκτυλο στον Αμερικανό πρόεδρο σε συνέντευξή του στο CNN.

«Κοιτάξτε το καθαρά από την πλευρά της δημόσιας υγείας», τόνισε ο Φάουτσι.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό δημιουργεί προβλήματα όταν συμβαίνει αυτό. Έχουμε δει πως, όταν γίνονται συγκεντρώσεις όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι χωρίς μάσκα, τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους», προσθέτει ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος.

Νωρίτερα, ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ σχολίασε ότι η προεκλογική ομάδα του Τραμπ θα πρέπει να αποσύρει ένα σποτάκι το οποίο χρησιμοποιεί μία δήλωση του Φάουτσι, η οποία, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, είναι εκτός πλαισίου.

Μάλιστα ο Φάουτσι χαρακτήρισε το προεκλογικό σποτάκι, το οποίο κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, «ατυχές και πραγματικά απογοητευτικό».

Μετά το CNN, o Φάουτσι εξαπέλυσε πυρά κατά του Τραμπ, αυτή τη φορά σε συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.

«Ο αριθμός των καθημερινών νέων μολύνσεων τώρα κυμαίνεται από 40 έως 50.000. Είναι ένα κακό σημείο, με δεδομένο ότι κρυώνει ο καιρός το φθινόπωρο και ακόμη περισσότερο τον χειμώνα», δήλωσε ο Φάουτσι.

«Είμαστε σε ένα κακό σημείο αυτή τη στιγμή. Πρέπει να το αλλάξουμε», υπογράμμισε ο επιδημιολόγος, βασικό μέλος της ομάδας αντιμετώπισης της επιδημίας Covid-19 του Λευκού Οίκου.

«Αν κάνουμε πέντε βασικά πράγματα: γενικευμένη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή συνωστισμού, αν κάνουμε περισσότερα πράγματα σε εξωτερικούς χώρους και αν πλένουμε τα χέρια μας συχνά, αυτά τα απλά πράγματα, σίγουρα μπορούν να αλλάξουν την ανοδική τάση της καμπύλης που βλέπουμε και να εμποδίσουν να υπάρξει νέα άνοδος», τόνισε στο CNBC.

Κλείσιμο
Όταν ρωτήθηκε ποιες θα είναι οι επιπτώσεις, αν δεν γίνουν σεβαστοί αυτοί οι κανόνες, ο Φάουτσι απάντησε: «Πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα».

Κι ενώ απομένουν σχεδόν τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις αν και η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων του προεδρικού χρίσματος μειώνεται στις 8 μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «ΥουGov», που διεξήχθη 9 με 11 Oκτωβρίου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται με 51% έναντι 43% του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γώγος (ΘΕΜΑ 104,6): Τα κρούσματα είναι περισσότερα από όσα καταγράφονται - Αυξάνονται οι μέρες νοσηλείας

Ετοιμάζονται τα κελιά της Χρυσής Αυγής - Θα είναι δίπλα στη 17Ν

«Κομφούζιο» στους δρόμους της Αθήνας - Δείτε live την κυκλοφορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης