Εκλογές ΗΠΑ: Το «Ινσαλάχ» του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ προκάλεσε αντιδράσεις

Εκλογές ΗΠΑ: Το «Ινσαλάχ» του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ προκάλεσε αντιδράσεις

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα δημοσιοποιήσει τις δηλώσεις του «Ινσαλάχ» - Η αναφορά επιδοκιμάστηκε από τους Αμερικανούς Μουσουλμάνους αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις 

biden_debate
Διαφορετικές εντυπώσεις άφησε στο κοινό η χρήση της λέξης «Ινσαλάχ» από τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στο, κατά κοινή ομολογία, χειρότερο ντιμπέιτ μεταξύ υποψήφιων προέδρων όλων των εποχών στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη φράση επικρίνοντας τον Ντόναλντ Τραμπ για τις φορολογικές του δηλώσεις, τις οποίες δεν δημοσιοποιεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι έχει πληρώσει «εκατομμύρια δολάρια και θα το δείτε» για φόρους. «Πότε; Ινσαλάχ;» ήταν το σχόλιο του Τζο Μπάιντεν.



Η λέξη σημαίνει «αν το θέλει ο θεός», ωστόσο η χρήση της στην προκειμένη περίπτωση έγινε μάλλον σαρκαστικά από τον Τζο Μπάιντεν, που εννοούσε «ποτέ».

Κλείσιμο
Η χρήση της λέξης επαινέθηκε από Αμερικανούς Μουσουλμάνους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών επιλέγει πολλές φορές να «χρωματίζει» τον λόγο του και τις αφηγήσεις του. Κάποιοι ωστόσο αντέδρασαν αρνητικά, καθώς θεώρησαν ότι ήταν ασέβεια για τους μουσουλμάνους η χρήση ενός αραβικού όρου σε ένα ντιμπέιτ.


Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια με μολότοφ στην πορεία των μαθητών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Ραγίζει καρδιές η Κρισι Τέιγκεν: Ανακοίνωσε την αποβολή της στο Instagram με συγκλονιστική ανάρτηση

Sex shop χαρίζει... δονητές σε Αμερικανίδες που θα υποσχεθούν να ψηφίσουν










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης