Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ: Η σχέση της εκλεκτής του Τραμπ με μυστικιστική θρησκευτική οργάνωση

Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ: Η σχέση της εκλεκτής του Τραμπ με μυστικιστική θρησκευτική οργάνωση

Ποια η σχέση της εκλεκτής του Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο με τη θρησκευτική ομάδα Άνθρωποι της Δόξας

barrett
Η Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ μετακόμισε στο Σάουθ Μπεντ (Ιντιάνα) το 2002 προκειμένου να ξεκινήσει ακαδημαϊκή καριέρα στη Νομική Σχολή από την οποία είχε η ίδια αποφοιτήσει. Παράλληλα παρακολουθούσε αγώνες αμερικανικού ποδοσφαίρου, ενώ έγινε μέλος σε ένα γυμναστήριο, στο οποίο είναι ακόμη γνωστή για τις επιδόσεις της στις έλξεις, σχολιάζει το POLITICO.

Παράλληλα, η Μπάρετ συνδέθηκε με μία τοπική κοινότητα: τους People of Praise (Ανθρώπους της Δόξας). Πρόκειται για μία χριστιανική ομάδα που ιδρύθηκε εκεί το 1971.

Αρκετές διαστάσεις της ζωής της συνδέονται με το υψηλού επιπέδου βιογραφικό της. Πτυχίο νομικής με την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση (summa cum laude) που απονέμεται στους καλύτερους σπουδαστές, μία σταθερή σειρά ακαδημαϊκών εργασιών.

Όμως η πνευματική της ομάδα συγκεντρώνει πολλά ερωτηματικά.

Οι People of Praise είναι μία από τις θρησκευτικές ομάδες που αναδείχτηκαν στη δεκαετία του 1960 και του 1970 εντός της παράδοσης της Καθολικής Εκκλησίας.

Η αναφερόμενη θρησκευτική ομάδα, παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους τα μέλη της είναι καθολικοί, βρίσκεται εκτός του ελέγχου της Καθολικής Εκκλησίας. Η ομάδα διαθέτει ηλεκτρονική σελίδα, αλλά δεν επιτρέπει στους δημοσιογράφους να επισκεφτούν το κέντρο θρησκευτικής λατρείας που διαθέτει.

Όταν η Μπάρετ διορίστηκε για την ανάληψη των ομοσπονδιακών δικαστικών καθηκόντων της, το 2017, δεν έκανε γνωστή τη συμμετοχή της στην αναφερόμενη θρησκευτική ομάδα.

Οι επικριτές της έχουν ερωτηματικά για τον ρόλο των δεσμεύσεων των μελών της αναφερόμενης θρησκευτικής ομάδας (που δεν αποτελούν όρκο ή προφορική υπόσχεση, αλλά μία σημαντική προσωπική δέσμευση – σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα της ομάδας) στη διαμόρφωση της νομικής φιλοσοφίας της Μπάρετ.

Πρώην μέλη της ίδιας θρησκευτικής ομάδας την έχουν χαρακτηρίσει «μυστικιστική» και «αίρεση» και πάνω απ' όλα παραμένει ένα σκοτεινό κεφάλαιο συνυφασμένο με τη ζωή μιας ανερχόμενης δημόσιας λειτουργού.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πώς έφτασαν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν σε νέα πολεμική σύρραξη - Ο ρόλος Μόσχας και Άγκυρας

Τα «μυστήρια» του φετινού ΕΝΦΙΑ

Θεοδωρικάκος στο ΘΕΜΑ: Λεφτά για κάθε πληγείσα περιοχή μέσα σε 48 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης