Κορωνοϊός: 197 κρούσματα στη Νότια Κορέα μέσα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: 197 κρούσματα στη Νότια Κορέα μέσα σε 24 ώρες

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με το πιο σοβαρό ξέσπασμα εδώ και μήνες και προειδοποιεί για αυστηρότερα μέτρα

koronoios_south_korea_ap
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή κατέγραψαν άλλα 197 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να φθάνει τους 15.515 συνολικά.

Ο αριθμός των μολύνσεων ήταν τριψήφιος για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα (103 την Παρασκευή, 166 το Σάββατο, 279 την Κυριακή).

Τα κρούσματα εντόπιας μετάδοσης σημείωσαν ραγδαία αύξηση στη Σεούλ και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, και συνδέονται στις περισσότερες περιπτώσεις με τις λειτουργίες πρεσβυτεριανής εκκλησίας.

Από τα νέα κρούσματα, τα 89 εντοπίστηκαν μεταξύ κατοίκων της μητροπολιτικής περιοχής της Σεούλ και άλλα 67 στην επαρχία Κιόνγκι. Εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί αφού εισήλθαν στη νοτιοκορεάτικη επικράτεια από το εξωτερικό.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολό τους να παραμένει στους 305. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται σε 1,97%.

Το ξέσπασμα των τελευταίων ημερών, το σοβαρότερο των τελευταίων σχεδόν έξι μηνών, ώθησε τις αρχές να συστήσουν πολύ πιο αυστηρή τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Κλείσιμο
Μολονότι η Νότια Κορέα χαρακτηρίζεται ένα από τα «success stories» ως προς την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η έξαρση αναζωπυρώνει τις ανησυχίες που εκφράζονταν τον Φεβρουάριο, όταν οι αρχές δυσκολεύονταν να ελέγξουν την εστία που συνδεόταν με μια παραθρησκευτική μυστικοπαθή οργάνωση στην πόλη Ντέγκου και αποδείχθηκε η πιο θανατηφόρα.

Όπως και τότε, οι αρχές αντιμετωπίζουν αντίσταση και επιφύλαξη στη συνεργασία από τους πιστούς και δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

Ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ δήλωσε ότι η πρεσβυτεριανή εκκλησία η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του τρέχοντος ξεσπάσματος έχει δώσει στις αρχές ανακριβείς καταλόγους των μελών της. Ενώ 312 έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν, πάνω από άλλα 700, που οι αρχές θέλουν να δουν να τίθενται σε απομόνωση, αγνοείται ποια είναι ή πού βρίσκονται.

«Ανησυχούμε πολύ», τόνισε ο Κιμ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι οι αρχές θα παρουσίαζαν ως θετικό το τεστ όλων των μελών της εκκλησίας, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. «Αυτό είναι αδύνατον. Δεν μπορούμε να κατασκευάζουμε αποτελέσματα τεστ», τόνισε.

Της εκκλησίας ηγείται ένας συντηρητικός ακτιβιστής, ο αιδεσιμότατος Τζουν Κουάνγκ-χουν, ο οποίος οργανώνει αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και πρωτοστατεί σε αυτές, αξιώνοντας να εγκαταλείψει την εξουσία ο πολύ φιλελεύθερος για τα γούστα του πρόεδρος Μουν Τζε-ιν. Η ανησυχία των αρχών είναι πως ο κορονοϊός εξαπλώνεται και στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Ο 65χρονος Τζουν πήρε μέρος το Σάββατο σε ακόμη μια τέτοια διαδήλωση, αψηφώντας την εντολή των αρχών τα μέλη της πρεσβυτεριανής εκκλησίας αυτής να τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και να υποβληθούν σε τεστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανησυχία από τους αριθμούς: 99 νέες νοσηλείες σε μία εβδομάδα - Έξαρση του κορωνοϊού στην Αθήνα

Κατέληξε 74χρονη με κορωνοϊό στο Παπανικολάου

Το δίχως αύριο κορωνο-πάρτι της Χαλκιδικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης