Στην καταστροφή του γραφείου σύνδεσης με τη Νότια Κορέαπροχώρησε το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) η Βόρεια Κορέα κλιμακώνοντας την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, η έκρηξη σημειώθηκε στις 14:49 τοπική ώρα.
Νωρίτερα είχε μεταδοθεί πληροφορία για έκρηξη στην περιοχή της Κεσόνγκ που βρίσκεται σε απόσταση 5χλμ. από τα σύνορα με τη Νότια Κορέα.
Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών καθώς είχε προηγηθεί η προειδοποίηση της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν προς τη Σεούλ ότι αν οι αποστάτες δεν σταματήσουν την προπαγάνδα με φυλλάδια, κινδυνεύει η διμερής συμφωνία για ειρήνη μεταξύ των δύο χωρών.
Την απειλή της Κιμ Γιο Τζονγκ είχε ακολουθήσει η ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ ότι κλείνει τους διαύλους επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, στην οποία, πλέον, βλέπει έναν «εχθρό».
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη