Εντατικές Μονάδες: Στην αναμονή 45 ασθενείς για κρεβάτι

enta54

Μεγάλη η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής - Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τουλάχιστον 45 ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ωρο να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική!

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας το χρόνιο, δυστυχώς, πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, βεβαίως, η κατάσταση επιδεινώνεται και η θλιβερή αυτή λίστα μακραίνει επικίνδυνα, λόγω και του δυνατού κύματος γρίπης και λοιμώξεων που πλήττουν τον πληθυσμό.

Εξίσου σοβαρές με τη γρίπη επιπτώσεις στο πεδίο των ΜΕΘ, έχει όμως και η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Στην Αττική λειτουργούν 231 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 25 είναι κλειστές διότι δεν υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως σε όλη τη χώρα είναι κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ. Αναφέρει χαρακτηριστικά την κατάσταση στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει ΜΕΘ 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον Οργανισμό του νοσοκομείου. Ωστόσο, είναι κλειστή. «Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou

ΣΧΟΛΙΑ

ΕΣΥτης

Εκτός απο την έλλειψη κρεβατιων ΜΕΘ, που ειναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλο ενα σημαντικό θέμα ειναι ποιοι ασθενείς οδηγούνται στην ΜΕΘ και ποσοι απο αυτούς πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στην Μοναδα. Ενα νομικό πλαίσιο παντελώς ελλιπές στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε μηχανική υποστήριξη ασθενείς που δεν θα ωφεληθούν, με αποτέλεσμα οι λίστες και η αναμονή νσ μεγαλώνει.

Nick

Όταν έρθουν εκλογές .....θυμηθείτε αυτό το άρθρο και μετά ριξτε την ψηφο σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

osteostrong1

Τι είναι και πώς λειτουργεί το μηχάνημα που ήρθε στην Ελλάδα και υπόσχεται όχι μόνο να φρενάρει τη νόσο, αλλά και να αναπλάσει την οστική και μυϊκή μάζα απαλλάσσοντας τους ασθενείς από τα χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα και τον πόνο που τα συνοδεύει

koposi

Ενώ το άτομο στο παρελθόν εξαντλούνταν ανταγωνιζόμενο τους άλλους, το μετανεωτερικό Εγώ εξαντλείται ανταγωνιζόμενο όχι μόνο τους άλλους, αλλά επίσης, και κυρίως, τον ίδιο του τον εαυτό