Εντατικές Μονάδες: Στην αναμονή 45 ασθενείς για κρεβάτι

enta54

Μεγάλη η λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής - Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Τουλάχιστον 45 ασθενείς περιμένουν το τελευταίο 24ωρο να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική!

Αυτό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας το χρόνιο, δυστυχώς, πρόβλημα της έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ. Τη δεδομένη χρονική περίοδο, βεβαίως, η κατάσταση επιδεινώνεται και η θλιβερή αυτή λίστα μακραίνει επικίνδυνα, λόγω και του δυνατού κύματος γρίπης και λοιμώξεων που πλήττουν τον πληθυσμό.

Εξίσου σοβαρές με τη γρίπη επιπτώσεις στο πεδίο των ΜΕΘ, έχει όμως και η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Στην Αττική λειτουργούν 231 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 25 είναι κλειστές διότι δεν υπάρχει προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως σε όλη τη χώρα είναι κλειστές 150 κλίνες ΜΕΘ. Αναφέρει χαρακτηριστικά την κατάσταση στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ.

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει ΜΕΘ 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον Οργανισμό του νοσοκομείου. Ωστόσο, είναι κλειστή. «Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΕΣΥτης

Εκτός απο την έλλειψη κρεβατιων ΜΕΘ, που ειναι υπαρκτό πρόβλημα, αλλο ενα σημαντικό θέμα ειναι ποιοι ασθενείς οδηγούνται στην ΜΕΘ και ποσοι απο αυτούς πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στην Μοναδα. Ενα νομικό πλαίσιο παντελώς ελλιπές στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε μηχανική υποστήριξη ασθενείς που δεν θα ωφεληθούν, με αποτέλεσμα οι λίστες και η αναμονή νσ μεγαλώνει.

Nick

Όταν έρθουν εκλογές .....θυμηθείτε αυτό το άρθρο και μετά ριξτε την ψηφο σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cancer_lab

Ο συνδυασμός φαρμάκου για τον καρκίνο του μαστού και φαρμάκου για τον καρκίνο των πνευμόνων δείχνει να λειτουργεί και να προσφέρει πολύτιμο χρόνο στους ασθενείς και στην επιστήμη

breastfeed

Κατά τη διάρκεια τόσο της εγκυμοσύνης όσο και του θηλασμού, ο μαστός, κάτω από την επίδραση των ορμονών πού ελέγχουν το γυναικείο σώμα αυτές τις περιόδους, υπόκειται σε σημαντικές αλλαγές στη δομή του και τη σύστασή του

homo_sapiens

Κρανίο που βρέθηκε στην Ελλάδα και χρονολογείται προ τουλάχιστον 210.000 ετών, αντιπροσωπεύει το αρχαιότερο δείγμα ανατομικά σύγχρονου ανθρώπου στην Ευρασία - Είναι κατά τουλάχιστον 150.000 χρόνια παλαιότερο από το αρχαιότερο απολίθωμα «Homo Sapiens», που είχε βρεθεί έως τώρα στην Ευρώπη

66